„Jungtinė Karalystė jau siunčia Ukrainai tolimojo nuotolio ginkluotę, pavyzdžiui, raketų sistemą GMLRS. Mes aiškiai leidome suprasti, kad į Ukrainos prioritetus reikia atsižvelgti, kad jie naudotų šiuos ginklus, kad kovotų Ukrainoje“, – LRT televizijai sako Lietuvoje viešintis JK ginkluotųjų pajėgų ministras J. Heappey.

Ministras pažymėjo, kad Vakarų valstybės spręsdamos dėl ginklų perdavimo turi vadovautis nuostata – Ukraina turi teisę gintis.

„Ukraina turi visas teises gintis. Akivaizdu, kad buvo atvejų, kai Ukraina panaudojo sistemas MLRS, kurias siuntė kitos valstybės, arba JAV siųstas sistemas „Himars“, kad nusitaikytų į visiškai teisėtus taikinius už sienos. Ir mes turime būti nusiteikę leisti Ukrainai ginti savo teritoriją taip, kaip būtų logiška iš karinės perspektyvos. Ir kartais reikės būtent tokių veiksmų, todėl Jungtinė Karalystė ir toliau siųs raketų sistemas GMLRS“, – teigė jis.

ELTA primena, kad šeštadienį Jungtinė Karalystė oficialiai patvirtino, kad ketina perduoti Rusijos užpultai Ukrainai kovinių tankų „Challenger 2“.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją