„Akivaizdu, kad mums trūksta reguliarių, tiesioginių kontaktų ir įvykęs susitikimas nepaprastai svarbus, siekiant įtakoti sunkias derybas dėl Artimųjų Rytų taikos proceso, dėl dviejų šalių sprendimo ir kitais aktualiais regiono saugumo klausimais“, - sakė Linas Linkevičius.

Pasak ministro, Izraelis potencialiai yra labai svarbus partneris Europai ekonomikos, kultūros, paveldo ir, be abejo, saugumo srityse.

Europos Sąjungos, kaip tarpininko vaidmuo, gali ir turi būti svaresnis, nei iki šiol, o susitikimai reguliaresni. Turime mokėti išgirsti argumentus, ypač tais klausimais, kuriais pozicijos skiriasi - tai naujakurių gyvenviečių statyba okupuotose teritorijose, Irano vaidmuo regione. Pagaliau JAV sprendimas perkelti ambasadą į Jeruzalę, sulaukęs nemažai kritikos“, - sakė L. Linkevičius.

Anot ministro, visiškai nepriimtini ir smerktini teroro aktai, savižudžių išpuoliai, raketų apšaudymai iš Gazos ruožo į Tel-Avivą.

Tik tiesioginės derybos tarp Palestinos ir Izraelio gali padėti išspręsti konfliktą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)