„Apgailestaujame dėl Ukrainos vyriausybės sprendimo suspenduoti Ukrainos ir ES Asociacijos sutarties pasirašymą. Galimybės ją pasirašyti Rytų partnerystės vadovų susitikime Vilniuje atsisakymas gali reikšti viso Ukrainos suartėjimo su ES proceso pristabdymą neapibrėžtam laikui. Manome, kad dar yra laiko tai pakeisti“, - rašoma laiške.

„Šiuo metu, kai yra likusi mažiau nei savaitė iki Rytų partnerystės susitikimo Vilniuje, o pastarieji sprendimai kelia esminių klausimų, mūsų manymu, yra svarbu išsakyti paramą Ukrainai ir jos proeuropietiškam jaunimui. Savu laiku mums taip pat buvo svarbus Lietuvos eurointegracinių siekių palaikymas iš šalies. Jaunimas turi teisę išsakyti pilietinę poziciją dėl savo šalies ateities ir į ją turėtų būti įsiklausyta“, - pažymi bendrą kreipimąsi inicijavusi TS-LKD jaunimo bendruomenės pirmininkė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Paulius Baltokas teigia, kad Ukrainos suartėjimas su ES naudingas ir pačios Ukrainos jaunimui. "Ukrainos eurointegracija užtikrina teisę studentijai drąsiai ir laisvai reikšti savo nuomonę. Tai naujo kelio, su naujomis galimybėmis bendroje Europos tautų šeimoje, pradžia. Šis sprendimas kurs ateitį Ukrainos studentams, atvers kelius bendradarbiavimui aukštojo mokslo srityje, o tai ypač svarbu norint užtikrinti spartesnę visos visuomenės pažangą", - sako P. Baltokas.

Laiške pažymima, kad Lietuvos jaunimo ir jaunimo organizacijų palaikymas prisidėjo prie Lietuvos euroatlantinės integracijos sėkmės. Lietuvos, šiuo metu sėkmingai pirmininkaujančios ES Tarybai, patirtis rodo, kad šis kelias užtikrina ilgalaikę visos šalies pažangą.

Bendrą laišką pasirašė 11 politinių, studentus vienijančių bei visuomeninių jaunimo organizacijų: TS-LKD Jaunimo bendruomenė, Akademinis politologų klubas, Jaunieji krikščionys demokratai, Jaunųjų konservatorių lyga, judėjimas "Dešinioji mintis", Lietuvos jaunųjų Europos federalistų organizacija, Lietuvos liberalus jaunimas, Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjunga, Lietuvos studentų sąjunga, Lietuvos šaulių studentų korporacija "Saja", Ronaldo Reigano namai.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)