Gavę anoniminę informaciją dėl galimai dviejų neblaivių aukšto rango  pareigūnų, mokyklą aplankė Karo policijos pareigūnai.

 Nepatvirtintais duomenimis, šie galimai nusižengę pareigūnai neblaivūs į tarnybą atvyksta nebe pirmą kartą.

 Kariuomenės vado atstovas spaudai kapitonas Skomantas Povilionis patvirtino, kad tokia informacija buvo gauta.

 Karo pareigūnai atvykę į Kauno Aleksoto mikrorajone esančią mokymo įstaigą, atliko įtariamųjų pareigūnų girtumo nustatymo testą.

 Pasak kariuomenės vado atstovo, surinktos patikrinimo metu medžiagos pagrindu bus atliktas tarnybinis patikrinimas ir bus įvertintos visos aplinkybės dėl galimo drausmės pažeidimo.

 Tarnybinio patikrinimo išvados ir parodys, ar kariai savo veiksmais padarė veiksmus, už kuriuos numatytos drausminės nuobaudos.

 „Kariuomenės vadovybė labai yra kategoriška tokiais atvejais. Paaiškėjus, kad kariškiai tarnybos metu buvo neblaivūs, jie bus nedelsiant nušalinti nuo tarnybos. Kariuomenė netoleruoja tokių nusižengimų“, - teigia S. Povilionis.

 Tačiau kariuomenės vado atstovas spaudai atsisakė patikslinti, koks girtumas buvo nustatytas pareigūnams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)