„Esame dėkingi Lietuvos šaulių sąjungai už suteiktą pagalbą nuo pat valstybės lygio ekstremaliosios situacijos dėl masinio užsieniečių antplūdžio. Atsižvelgdami į tai, kad esant nepaprastajai padėčiai pajėgų sutelkimo klausimas tapo dar aktualesnis, kreipėmės į Šaulių sąjungą, kad įvertintų ir iš anksto suplanuotų šaulių pasitelkimo galimybes nepaprastosios padėties laikotarpiu, jeigu iškiltų jų pasitelkimo poreikis“, – teigia vidaus reikalų ministrė.

Prasidėjus neteisėtos migracijos krizei šauliai budėjo pasienyje nuo birželio pradžios iki liepos 19 d. Vykdydami savo šaulio pareigą, neatlygintinai į pasienį suvaldyti migrantų krizės per šį laikotarpį vyko 455 šauliai iš visų LŠS rinktinių. Kai kurie Šaulių sąjungos nariai į pasienį keliavo ir po kelis kartus.

Reaguojant į sudėtingą padėtį Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje, nuo lapkričio 10 d. Lietuvoje įsigaliojo nepaprastoji padėtis.

Atsižvelgiant į Baltarusijos režimo vykdomus nusikalstamus veiksmus ir hibridines atakas Lenkijoje bei kylančias grėsmes visuomenės rimčiai, nepaprastoji padėtis įvesta visame pasienio ruože prie Lietuvos valstybės sienos su Baltarusija ir 5 kilometrų nuo jo, taip pat paskirtose užsieniečių apgyvendinimo vietose: Kybartuose, Medininkuose, Naujininkuose, Rukloje ir Pabradėje bei 200 m aplink šiuos pastatus. Nepaprastoji padėtis įvesta mėnesiui.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)