„Tai smūgis pačiam Iranui, jų patikimumui, jų įvaizdžiui, nes jie neapsaugojo savo svečio, kuris atvyko į prezidento inauguraciją“, – „Delfi“ TV laidoje teigė L. Linkevičius.

Diplomatas taip pat pažymėjo, kad būtent pastarasis įvykis dar labiau padidins įtampą Artimuosiuose Rytuose.

„Yra labai daug aspektų, kaip čia viskas išsiplės, sunku pasakyti. Tačiau, kad konfliktas gali išsiplėsti – tai ne paskutinę savaitę vyksta“, – sakė buvęs ministras.

Dešimtmetį Lietuvos diplomatijai vadovavusio L. Linkevičiaus teigimu, konfliktas veikiausiai gali plėstis Libano kryptimi. Pasak jo, panašu, kad Izraelis šiuo metu ginasi bet kokia kaina.

„Ta kaina nėra matuojama, kol nebus pasiektas tikslas (...) Tikslas, kad iš Gazos sektoriaus nebūtų daugiau tokių puldinėjimų ir kad „Hamas“ nekontroliuotų Gazos sektoriaus“, – pridūrė Lietuvos diplomatas.

Trečiadienį Irano prezidentas Masoudas Pezeshkianas pažadėjo priversti Izraelį „gailėtis“ dėl „bailaus“ „Hamas“ politinio lyderio Ismailo Haniyeh nužudymo Teherane.

„Irano Islamo Respublika gins savo teritorinį vientisumą, garbę, pasididžiavimą ir orumą bei privers teroristus užpuolikus gailėtis dėl savo bailaus poelgio“, – socialiniame tinkle „X“ parašė M. Pezeshkianas. Savo įraše jis apraudojo I. Haniyeh kaip „drąsų lyderį“.

Irano aukščiausiasis vadovas ajatola Ali Khamenei pažadėjo „griežtą bausmę“ Izraeliui dėl „Hamas“ lyderio I. Haniyeh nužudymo Teherane trečiadienį.

Savo ruožtu Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanjahu pažadėjo sunaikinti „Hamas“, keršydamas už spalio 7 dieną įvykdytą išpuolį prieš Izraelį, sukėlusį karą Gazos Ruože.