Priesaika įpareigoja Europos Audito Rūmų narius būti nepriklausomais ir vadovautis Europos Sąjungos interesais, einant pareigas nepaisyti jokios vyriausybės ar kurios kitos organizacijos nurodymų, taip pat susilaikyti nuo bet kokios su pareigomis nesuderinamos veiklos.

„Pagarba įstatymui, atsakomybė ir moralumas yra vertybės, kurios šiandien ypač svarbios,“ – po priesaikos sakė Laima Andrikienė. – „Mes, Europos Audito Rūmai, esame Europos Sąjungos išorės auditorius. Audito Rūmų kolegiją sudaro po vieną narį iš kiekvienos valstybės narės, čia dirba apie 900 profesionalių auditorių ir kitų specialybių darbuotojų iš visų ES valstybių narių. Vertybės, kurios yra svarbiausios, vykdant mūsų misiją, yra nepriklausomumas, sąžiningumas, objektyvumas, skaidrumas ir profesionalumas. Reaguojant į dabarties iššūkius, Europos Sąjungai reikia daugiau atskaitingumo ir skaidrumo, geresnio finansų valdymo, daugiau teisėtumo ir tvarkos“.

Priesaikos ceremonijoje dalyvavęs Europos Audito Rūmų pirmininkas Tony Murphy pažymėjo, kad prisiekusieji nariai savo požiūriu, žiniomis ir asmeniniais gebėjimais sustiprins Rūmų darbą ir matomumą.

Kartu su Lietuvos atstove L. Andrikiene ketvirtadienį prisiekė Europos Audito Rūmų nariai J. K. Petrovičius (Slovėnija), S. A. Blokas (Nyderlandai), G. M. Hyzleris (Malta), L. Christoforou (Kipras) ir K. Pentus-Rasimannus (Estija).

Dr. Laima Andrikienė Europos Audito Rūmų nare dirba nuo 2022 m. lapkričio 16 dienos, po to, kai Europos Sąjungos Taryba, pasikonsultavusi su Europos Parlamentu, ją paskyrė Europos Audito Rūmų nare.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją