„Pastebit, kaip paskutiniu metu beveik neliko kritikos dėl Lietuvos siekio diversifikuoti savo prekybą su Kinija? Vokietija yra geras pavyzdys kaip su tuo pavėluota ir už tai reikės mokėti didelę kainą.

Matome šiuolaikinės Vokietijos ekonomikos modelio pabaigą. Ši rėmėsi keturiais stulpais – atvira pasauline prekyba, augančia Kinijos paklausa, vokiška darbo jėga ir pigia Rusijos energija“, – feisbuke pirmadienį rašė parlamentaras.

Kiekvienas iš faktorių, pasak M. Maldeikio, išgyvena krizę, kuri tik sunkės.

„Pasaulis dideliais žingsniai juda deglobalizacijos link. Artimiausią dešimtmetį, atsigavę po Ukrainos karo šoko ir suaktyvėjus konfrontacijai su Kiniją, matysime, kaip pasaulis ginkluojasi, perkelia sau gamybos grandines, investuoja į išteklius ir įgyvendina energetikos reformą (tikrą, ne pseudožalią).

Xi Kinija užsidaro, centralizuojasi, sensta, išstūminėja konkurentus, įeina į kovos su Vakarais atviros kovos fazę, tuo pačiu išgyvendama ekonominę krizę. Jos laukia ilgi permainų ir konfrontacijos su Vakarais metai. Kraujo bus daug“, – teigė TS-LKD frakcijos atstovas.

„Vokiečiai sensta, o modelis įsileisti visus pasirodė klaidingas.

Apie pigią Rusijos energiją, paskutiniu metu, žinote daug.

Už Vokietijos politikos klaidas mokėsime mes visi. Atsižvelgiant, kiek mes priklausomi nuo Vokietijos rinkos, Lietuvai vidutiniu laikotarpiu Vokietijos ekonomikos kritimas gali būti skausmingesnis net už šios žiemos energetinę krizę“, – pridūrė M. Maldeikis.

Scholzas: Vokietija gerai pasiruošusi energijos krizei

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas sako, kad jo šalis gerai pasiruošusi energijos krizei ateinančią žiemą. „Mes atsilaikysime“, – sakė jis šeštadienį paskelbtoje kassavaitinėje vaizdo žinutėje.

Gyvename rimtu metu, pripažino O. Scholzas. Tai, anot jo, jaučia ne tik žmonės Ukrainoje, bet ir „mes Europoje bei daugelis pasaulyje“.

Tačiau Vokietija pasiruošė, pavyzdžiui, tam, kad Rusija dėl karo nutrauks dujų tiekimą, kalbėjo O. Scholzas. Jis paminėjo dujų saugyklų užpildymą, pastangas importuoti suskystintas dujas ir galimybę naudoti anglies energiją, o esant reikalui ir branduolines jėgaines.

Be to, vyriausybė parengė 65 mlrd. eurų paramos gyventojams ir įmonėms paketą. „Niekas“ nebus paliktas vienas, pažymėjo kancleris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)