Daugelis neabejojo, kad į antrąjį turą pateks G. Nausėda, tačiau dėl antrojo kandidato buvo nuomonių skirtumų. Tiesa, pats S. Malinauskas nesistebi, kad Ignui Vėgėlei nepavyko įveikti dar vieno rinkiminio laiptelio. „Jeigu tu sudedi daug vilčių į kažką, paskui labai lengva nusivilti. Manau, kad Igno Vėgėlės rezultatas tą labai aiškiai rodo“, – kalbėjo S. Malinauskas.

Rinkimų naktį, skaičiuojant rezultatus ir aiškėjant, kad I. Vėgėlei nepakanka balsų, kad dalyvautų rinkimuose toliau, jo rinkiminiame štabe rezultatus stebėjęs Ramūnas Karbauskis, kalbėdamas žurnalistams, Remigijų Žemaitaitį lygino su grinču, kuris pavogė I. Vėgėlės balsų dalį. „Jeigu Ignas Vėgėlė tokiam grinčui Žemaitaičiui taip lengvai gali atiduoti balsus, kurie teoriškai jam priklausė, tai turbūt jis galėtų daryti išvadas apie savo politinį svorį“, – tvirtino tinklaraštininkas.

Jūs rimtai? Skirmantas Malinauskas

I. Vėgėlės rinkiminės kovos pabaigą S. Malinauskas apibūdino taip: „Ilgametis advokatūros vadovas, jau antrą kartą pasukęs į politiką, baigė savo pasirodymą prezidento rinkimuose grasindamas žurnalistams, vlogeriams ir panašiai, sakydamas, kad aš jus užtampysiu po teismą ir jūs man dar turėsit sumokėti 200 tūkstančių. Nes štai žmonės investavo, bet ta investicija nepasiteisino. Tai daug labai pasako. Linkiu rudenį Ignui Vėgėlei didžiausios sėkmės su valstiečiais. Tik bijau, kad tokių spindinčių akimirkų kaip debatuose ar susitikimuose su žmonėmis, vilties prezidento rinkimuose jau nebebus.“

Rinkimuose didelio žmonių palaikymo nesulaukė ir „Darbo partijos“ kandidatas Andrius Mazuronis. Rezultatus savo štabe stebėjusių „darbiečių“ veiduose nebuvo džiaugsmo, tik įtampos. „Kiekvienas kandidatas gali rasti kažką pozityvaus ir kažką pergalingo, – kalbėjo S. Malinauskas. – Andriui Mazuroniui reikėjo pasakyt: aš dvigubai geriau pasirodžiau negu mano tėtis prieš tai, 2019 metais, kai liko paskutinis su 0,6 proc. balsų.“ Beje, S. Malinauskas pridūrė: „Pagarba Andriui Mazuroniui, jis vienintelis iš kandidatų pasakė, kad rezultatai nedžiugina ir yra blogi.“

Jūs rimtai? Skirmantas Malinauskas

S. Malinauskas pastebėjo, kad beveik visi kandidatai, net nelaimėję rado, kuo pasidžiaugti. R. Karbauskis džiaugėsi, kad balsuoti atėjo daugiau žmonių nei ankstesniais rinkimais, Saulius Skvernelis džiaugėsi, kad rado naują kandidatą į krašto apsaugos ministrus, o R. Žemaitaitis džiaugsmingai stebėjosi rinkėjų jam skirtais balsais.

Tiesa, S. Malinauskas pabrėžė, kad labai įdomu, kas vyks toliau, nes abu į antrąjį turą patekę kandidatai – labai panašūs. „Abu už vakarietišką kryptį, už NATO, palaiko Ukrainą, net tokie dalykai kaip skiepai – jų požiūris panašus. Įdomu, pagal ką rinksis žmonės“, – svarstė S. Malinauskas, vardydamas kandidatų panašumus bei pabrėžė, kad vienas didžiausių skirtumų – aštri G. Nausėdos kritika Vyriausybei.

Jūs rimtai? Skirmantas Malinauskas

„Man įdomu, kaip vyks politinė agitacija politinės technologijos požiūriu“, – teigė tinklaraštininkas, pridurdamas, kad prognozuoja balsavimą „į vienus vartus“.

Laidoje „Jūs rimtai?“ kiekvieną savaitę aptariamos svarbiausios savaitės naujienos, tad šį kartą laidoje – ne tik apie rinkimus, bet ir „Euroviziją“, Lietuvoje matytą Šiaurės pašvaistę bei dar daugiau. Visą pokalbį su S. Malinausku rasite čia.