Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau skelbė, kad siauroje Žaliakalnio gatvelėje esančiame gyvenamajame name su 8 arų sklypu bandoma sutalpinti 10 butų. Nors statybos leidimas nėra gautas, gyventojai praneša, kad Perkūno alėjoje buvo pradėta namo rekonstrukcija. Objekto vystytojas teigė, kad atliekamas paprastasis remontas, kuriam leidimo nereikia, o gyventojų būgštavimai dėl gatvę užkišiančių naujakurių automobilių esą nepagrįsti. Objektui buvo bandoma gauti ir statybos leidimą savivaldybėje. Apie tai portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbė 2022-09-20 straipsnyje „Iš gyvenamojo namo Perkūno alėjoje bando padaryti 10 butų: tikina, kad statybos leidimo nereikia“.

S.Malinauskas pasidomėjo, kaip vyksta procesai su minėtu namu, kurio butai jau buvo pardavinėjami prieš kelis metus. Šalia gyvenantis kaimynas pasakojo, kad kai pamatė, kad namą beveik griauna, lupa visus langus, suprato,  kad daromi butai.

Įrašo autorius pastebi, kad tai tik viena iš eilinių M.Kizelevičiaus istorijų.

„Perka vieno buto senos statybos namą Kauno centre šalia stadiono ir jame pradeda be leidimų įrenginėti kelioliką butų. Kaimynams kyla klausimai, kaip taip galima, kur žiūri statybų inspekcija, kur bus parkuojami automobiliai, nes tai nenumatyta, kaip bus sutvarkyti elektros įvadai“, – pasakoja S.Malinauskas.

Kaimynai pasakoja, kad atvykusi statybų inspekcija pateikė išvadą, kad šiame name rekonstrukcija nevyksta.

„Faktas tame, kad namas dviem metrais į viršų pakeltas, įrengtas jo trečias aukštas, padaryti balkonai, namas pagal buvusius „Regia“ duomenis, įlenda į gretimo kaimyno sklypą“, – pasakoja gyventojas.

Šalia naujojo kaimyno nuo vaikystės šioje vietoje gyvenantis gydytojas Algirdas pasakoja, kad kilus konfliktui iškvietė policiją, o pareigūnai pasiūlė tartis su kaimynu, bet jie neįsivaizduoja, kaip tai galima būtų padaryti.

„Aš buvau priverstas kviesti policiją, nes mano sklype staiga pradėjo pjauti tujas, vartus, aiškina, kad mano sklypo ribos pasikeitė. Policija sakė, kad jūs mūsų nekvieskite, jūs su juo taikiai bandykite susitarti“, – pasakoja gyventojas.

Su panašiomis problemomis susiduria ir Kauno senamiesčio gyventojai, kurie jau išleido per 10 tūkst. eurų teisinėms paslaugoms kovojant su M.Kizelevičiumi.

Gyventojų bendrijos pirmininkas Vidas pasakoja, kad butas, dėl kurio su gyventojais turi problemų, nupirktas už nedidelę sumą, nes yra probleminis.

„Buvusi savininkė buvo pakeitusi tą butą, išplėtusi palėpę, savavališkai atsijungusi nuo šildymo. Jis pirko tą butą su puokšte problemų, bet jį įsigijo be bendrijos pažymos, kas yra draudžiama. Būtent čia ir pasireiškė M.Kizelevičiaus stilius ir kaip jis atėjęs pareiškė, kad jei jūs turite pretenzijų, kreipkitės į buvusius savininkus. O jie bankrutavę, butas per antstolius parduotas. Niekas nenori padėti, siūlo eiti į teismus“, – skundžiasi Kauno senamiesčio gyventojas.

Bendrijos atstovas pasakoja, kad dėl kaimynystės su įsipareigojimų nenorinčiu prisiimti naujakuriu turi įvairių bylų, dėl ko gyventojai patiria milžiniškų išlaidų.

Visą istoriją žiūrėkite video įrašo lange šiame įraše.