„Yra gautas pareiškimas dėl prisijungimo prie Lietuvos regionų partijos frakcijos. Andrius Mazuronis nuo šios dienos tampa tos frakcijos nariu. Šiam žingsniui frakcija pritarė bendu sutarimu“, – ketvirtadienį plenarinių posėdžių salėje kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

„Gavome dar vieno Seimo nario pareiškimą taip pat dėl prisijungimo prie Lietuvos regionų partijos frakcijos. Šį kartą Valentinas Bukauskas praneša mums, kad prisijungia prie Regionų partijos frakcijos. Šiam dalykui taip pat pritarta bendru sutarimu. Žiūrėsime, ar dar bus panašių pareiškimų šiandieną“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad pastaruoju metu Darbo partija susiduria ne tik su teisėsaugos, bet ir politinėmis problemomis. Po nesėkmingų prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimų, iš partijos pirmininko posto pasitraukė A. Mazuronis.

Darbo partijai vadovauti grįžta šios politinės jėgos garbės pirmininkas Viktoras Uspaskich. Liepos pradžioje susirinkusios „darbiečių“ tarybos sprendimu, politikas paskirtas laikinuoju partijos vadovu.

Sprendimą trauktis iš Darbo partijos prieš kelis mėnesius priėmė ir Seimo nariai Vigilijus Jukna, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, po EP rinkimų – Viktoras Fiodorovas.

Darbo partija neteko ir frakcijos Seime, kai iš jos pasitraukė Valdemaras Valkiūnas.

Šiuo metu laikinuoju pirmininku paskirtas Seimo pirmininkas Valentinas Bukauskas.

Susiduriant su vidiniais iššūkiais ir narių pasitraukimu, „darbiečių“ taryba ėmė svarstyti galimybes jungtis prie Lietuvos regionų partijos, tačiau galiausiai buvo nutarta dalyvauti artėjančiuose Seimo rinkimuose savarankiškai ir nesiburti su jokiomis politinėmis jėgomis.

Mazuronis: gali būti, kad eisiu su šia partija į rinkimus

Į Lietuvos regionų frakciją įstojęs buvęs Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis sako planuojantis ir Seimo rinkimuose dalyvauti su Jono Pinskaus vadovaujama politine jėga.

„Gali būti, kad eisiu su šia partija į rinkimus“, – Eltai sakė A. Mazuronis, komentuodamas sprendimą prisijungti prie Seime dirbančių Lietuvos regionų partijos parlamentarų.

„Veikimas frakcijoje yra daug efektyvesnis nei veikimas Mišrioje grupėje. Akivaizdu, kad po to, kai subyrėjo „darbiečių“ frakcija, reikėjo kažkurią frakciją pasirinkti. Pasirinkau šią“, – teigė jis.

Andrius Mazuronis

Visgi, ar stos ir į pačią partiją, A. Mazuronis sako dar nenusprendęs.

„Kol kas nekalbame apie galimybes stoti į partiją, kalbame apie galimybes dalyvauti rinkimuose“, – teigė parlamentaras.

Anot jo, pasirinktas sprendimas yra racionalus, nes dar vadovaudamas „darbiečiams“ jis ragino jungtis prie J. Pinskaus vadovaujamos politinės jėgos.

„Ne vieną ir ne du kartus esu sakęs, kad Darbo partijai reikia jungtis su kitomis partijomis ir kad logiškiausias variantas yra Regionų partija. Tokia seka būtų buvusi logiška, bet Darbo partija pasirinko kitą, marginalinį kelią“, – apibendrino A. Mazuronis.

V. Bukauskas: tebesu Darbo partijos gretose

Savo ruožtu ketvirtadienį prie Lietuvos regionų partijos frakcijos Seime taip pat prisijungęs „darbiečių“ frakcijai anksčiau laikinai vadovavęs Valentinas Bukauskas sako, kad kol kas sprendimas trauktis iš Darbo partijos nėra priimtas.

„Tebesu Darbo partijos gretose. (...) Šiai dienai jokių kitokių sprendimų nėra“, – Eltai teigė V. Bukauskas.

„Kai bus priimtas sprendimas – jis bus priimtas“, – pridūrė jis.

V. Bukauskas nurodė dalyvausiantis spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Visgi, paklaustas, su kokia partija žengs į parlamentą, jis neatskleidė.

„Yra pas mane komanda, su kuria kalbame, ir priimsime sprendimus“, – nedetalizavo jis.

Ketvirtadienį parlamento pirmininkė pranešė, kad prie Lietuvos regionų partijos frakcijos Seime prisijungė buvęs „darbiečių“ pirmininkas A. Mazuronis ir Darbo frakcijai laikinai vadovavęs Valentinas Bukauskas.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)