Prireikus neurochirurginio įsikišimo, dėl kurio, kaip buvo skelbiama, K. Prunskienė buvo pervežta iš Santariškių klinikų į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę, politikei buvo išimta dalis kaukolės, kad atsirastų daugiau erdvės smegenims ir jos nebūtų spaudžiamos kaulų.

Tai pakankamai sudėtinga operacija, tačiau minėtoje gydymo įstaigoje tokios operacijos atliekamos jau seniai, yra visa tam reikalinga įranga. Pacientui pagijus, išimtas kaulas įsodinamas atgal. Minėta operacija buvo būtina, kad būtų užtikrinta galimybė taikyti gydymą.

DELFI šaltinių žiniomis, politikės būklė yra labai rimta. Šiuo metu niekas nesiima prognozuoti, kokia bus tolimesnė ligos eiga. Visgi teigiama, kad pati politikė, atsigavusi po operacijos, buvo sąmoninga, t. y. ne komos būsenos, o dėl vaistų poveikio nugrimzdusi į gilaus miego būseną.

„Man paskutinį kartą skambino apie pirmą arba pusę dviejų ir pasakė, kad tinimas sustojo, bet prasidėjo problemos su širdimi. Daugiau nieko nežinau. Pats smegenų tinimas sustabdytas, padaryta operacija, bet prasidėjo problemos su širdimi“, - DELFI sakė K. Prunskienės šeimos draugė.

„Kiek esu informuotas, jokio gerumo nėra“, - teigė kitas geras K. Prunskienės pažįstamas.

Primenama, kad Lietuvos liaudies partijos pirmininkės K. Prunskienės būklė pirmadienio vakarą labai pablogėjo, todėl iš Santariškių klinikų ji pervežta į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę, turinčią stiprų neurochirurgų personalą.

Faktą, kad minėtoje gydymo įstaigoje guli garsi Lietuvos moteris, patvirtino ligoninės atstovė spaudai Vanda Grigaliūnienė. Anot jos, medikai pacientės būklės nekomentuos, kadangi tokią valią išreiškė K. Prunskienės artimieji.

DELFI primena, kad K. Prunskienė dėl insulto sekmadienį buvo paguldyta į Santariškių klinikas. Jai buvo diagnozuotas insultas.

K. Prunskienė yra gimusi 1943 m. vasario 26 d. Insultas ją ištiko per gimtadienį.

K. Prunskienė yra Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarė, buvo pirmoji atkurtos nepriklausomos Lietuvos premjerė. Ministrės pirmininkės pareigas ji ėjo nuo 1990 m. kovo mėnesio iki 1991 m. sausio, tačiau jos veiklą kiti politikai vertina nevienareikšmiškai.

Šiuo metu K. Prunskienė vadovauja Lietuvos liaudies partijai, anksčiau buvo Valstiečių liaudininkų sąjungos pirmininkė, dar anksčiau priklausė Naujosios demokratijos bei Moterų partijoms.

Visą politinę karjerą K. Prunskienę persekioja galimo bendradarbiavimo su KGB šešėlis, tačiau politikė sąsajas su šia sovietų slaptąja tarnyba visuomet neigė, galutinis Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimas K. Prunskienei taip pat buvo palankus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją