Miegamasis su dvigule lova, širmomis ir minkštasuoliais poilsiui įrengtas virš VIP terminalo esančiame konferencijų centre. „Delfi“ laidai „Ar galiu užeiti?“ miegamąjį aprodęs Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas teigė, kad šiuo metu tai – didžiausias miegamasis Lietuvoje ir dar su vaizdu į oro uostą.

„Nors pati ta zona nėra ypatingai didelė, bet galimybė, kurią gaus čia apsistoję aviacijos mylėtojai, yra naudotis visa šita erdve, – teigė T. Vasiliauskas, kalbėdamas apie 500 kv/m ploto konferencijų centrą. – Bus galimybė ir žiūrėti filmus, naudotis garso įranga.“

Miegamasis Vilniaus oro uoste

Šis miegamasis – laikinas projektas, tačiau T. Vasiliauskas neatmeta, kad, pastebėjus susidomėjimą, tokių projektų oro uoste ateityje gali būti ir daugiau. Beje, tai išbandyti galite ir visiškai nemokamai, tiesiog dalyvaudami konkurse, kurį socialiniuose tinkluose skelbia Vilniaus oro uostas.

Patirti, ką reiškia nakvoti oro uoste įsitaisius patogioje lovoje, galite ir išsinuomoję konferencijų centrą. „Konferencijų centras tam ir yra pritaikytas, kad kiekvienas norintis rengtų savo renginį arba tiesiog pasibuvimą čia, ramiai stebint lėktuvus arba oro uosto gyvenimą, kaip mes sakome – aviacijos teatrą“, – kalbėjo T. Vasiliauskas, įvardydamas, kad konerencijų centro nuomos kaina priklauso nuo renginio dydžio ir kitų dalykų, tačiau kaina už valandą gali siekti ir iki poros šimtų eurų.

„Aišku, įprastu metu šito miegamojo čia nepamatysite, tai galioja tik šiandien ir artimiausias dvi savaites, bet niekas nedraudžia čia praleisti ir daugiau negu parą išsinuomojus įprastai“, – įvardijo atstovas žiniasklaidai.

Naktį oro uoste praleisiantys asmenys galės mėgautis išskirtiniais vaizdais, tačiau yra ir vienas trūkumas – dušo čia nėra. „Kriauklės ir visi kiti sanitariniai mazgai yra paruošti. Netgi yra profesionaliai įrengta virtuvė, tad tie, kurie čia laimės nemokamai galimybę apsigyventi, galės ir ja naudotis, kurti kulinarinį vakarėlį aviacijos tema“, – privalumus dėstė T. Vasiliauskas.

Tadas Vasiliauskas

Konferencijų centras yra tame pačiame pastate, kuriame įrengtas ir VIP terminalas. Kaip labiausiai darbingą pastarąjį laikotarpį VIP terminalui, T. Vasiliauskas įvardija pernai vykusį NATO viršūnių susitikimą, nes būtent per šį terminalą į Lietuvą atvyko daugybė pasaulio politikų. Tačiau šiuo terminalu gali naudotis visi norintys.

„Jei žmogus keliauja vienas, tai kaina – 250 eurų už galimybę pasinaudoti VIP terminalu, visi kiti svečiai toje delegacijoje moka šiek tiek daugiau nei po šimtą eurų, – kainas įvardijo atstovas žiniasklaidai. – Čia irgi reikėtų skubėti paneigti tą mitą, kad VIP terminalu gali naudotis tik visiškai VIP žmonės, aukščiausi šalies pareigūnai, nors ir jie tą gali daryti ir daro, bet lygiai taip pat per VIP terminalą gali skristi ir bernvakario, ir mergvakario dalyviai, gimtadienius švenčiantys žmonės ir taip toliau. Yra visiškai atvira galimybė naudotis šiuo, galima sakyti, atskiru oro uostu , nes čia yra visos paprasto oro uosto funkcijos viename pastate, tik sumažinta versija.“

Miegamasis Vilniaus oro uoste

„Delfi“ laida „Ar galiu užeiti?“ taip pat aplankė ir naująjį išvykimo terminalą. Jame jau statomi baldai, galima net pamatyti kambarinių augalų, nors terminalo durys keliautojams atsivers tik kitų metų vasario pradžioje. T. Vasiliauskas įvardijo, kad visi statybos ir puošybos darbai turi būti baigti per rugsėjo mėnesį, tada bus keliaujama prie kito etapo – testavimo. Tad laidoje „Ar galiu užeiti?“ kviečiame pamatyti ne tik miegamąjį oro uoste, bet ir pasivaikščioti po jau beveik paruoštą išvykimo terminalą.