„Ji, kaip Seimo kontrolierė, nuoširdžiai vadovavosi principu „svarbus kiekvienas“. Ji visada rasdavo laiko išklausyti ir išgirsti kiekvieną žmogų, jo ar jos problemas. Mūsų visų atmintyje ji visada išliks kaip labai šilta, atjaučianti ir žmogiška kolegė“, – „Delfi“ sakė šiuo metu pareigas einanti Seimo kontrolierė E. Leonaitė.

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Seimo ir savo vardu reiškia užuojautą dėl teisininkės, buvusios Seimo kontrolierės ir teisingumo ministrės, dėstytojos, daugelio mokslinių knygų ir straipsnių autorės bei bendraautorės, dr. M. Vainiutės mirties.

„Ji buvo sąžininga, kompetentinga ir kruopšti valstybės pareigūnė, kurios veiklos centre buvo žmogaus teisių klausimai. Tai išties didelė netektis.

Dėl M. Vainiutės mirties nuoširdžiai užjaučiu šeimą, artimuosius, teisininkų bendruomenę ir visus ją pažinojusius“, – sako V. Čmilytė-Nielsen.

2000–2011 m. buvo Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto docentė, 2011–2018 m. – Teisės fakulteto profesorė, Konstitucinės teisės katedros vedėja, Konstitucinės ir administracinės teisės katedros vedėja, Viešosios teisės instituto direktoriaus pavaduotoja.

2002–2003 m. dirbo Nacionalinės teismų administracijos Teisės ir personalo skyriaus vedėja. 2000–2002 m. buvo Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos Teisėkūros ir viešosios teisės departamento vyriausioji specialistė, Tarptautinės teisės departamento vyriausioji specialistė.

2003–2009 m. buvo prezidento Valdo Adamkaus patarėja teisės klausimais, 2009–2010 m. – Prezidento kanceliarijos vyriausioji konsultantė prezidentės Dalios Grybauskaitės pirmosios kadencijos metu.

2016–2018 m. Lietuvos Respublikos teisingumo ministrė, nuo 2018 m. – Seimo kontrolierė.

Paskelbta informacija apie atsisveikinimą

Seimo kontrolierių įstaiga penktadienį pranešė, kada ir kur bus galima atsisveikinti su M. Vainiute.

Skelbiama, kad velionė bus pašarvota šiandien, rugsėjo 13 d., vakare Rokiškio Gedulo namuose, Panevėžio g. 7A. Laidotuvės vyks sekmadienį, rugsėjo 15 d., Antazavės kapinėse. Iš Gedulo namų planuojama išvažiuoti apie 12 val.

„Su giliu liūdesiu pranešame, jog netekome gerbiamos teisininkės, Mykolo Romerio universiteto profesorės Mildos Vainiutės, ėjusios Seimo kontrolierės pareigas nuo 2018 m. iki 2023 m.

Velionė bus pašarvota šiandien, rugsėjo 13 d., vakare Rokiškio Gedulo namuose, Panevėžio g. 7A. Laidotuvės vyks sekmadienį, rugsėjo 15 d., Antazavės kapinėse. Iš Gedulo namų planuojama išvažiuoti apie 12 val.

Lietuvos Respublikos Seimo kontrolierių įstaigos kolegos reiškia nuoširdžią užuojautą šeimai ir artimiesiems“, – rašoma įstaigos pranešime feisbuko paskyroje.

„Milda Vainiutė buvo Seimo kontrolierė, kuri nuoširdžiai vadovavosi principu „svarbus kiekvienas“. Ji visada rasdavo laiko išklausyti ir išgirsti kiekvieną žmogų. Mūsų visų atmintyje ji visada išliks kaip labai šilta, atjaučianti ir žmogiška kolegė“, – sako Seimo kontrolierių įstaigos vadovė Erika Leonaitė.

2018 m. rugsėjo 27 d. Lietuvos Respublikos Seimo nutarimu Milda Vainiutė buvo paskirta eiti Lietuvos Respublikos Seimo kontrolierės pareigas savivaldybių institucijų ir įstaigų veiklai tirti. Ji šias pareigas ėjo iki 2023 m. gruodžio 4 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)