„Žmogaus, kurio didžiulių pastangų ir darbo dėka Vilniuje atgimė žydų biblioteka ir kultūros centras. Žilvinas buvo Vilniaus žydų viešosios bibliotekos siela, šios bibliotekos, vėliau įsiliejusios į Nacionalinę biblioteką ir tapusios jos padaliniu, gyvavimo variklis, idėjų ir iniciatyvų šaltinis. Dėl vadovo iniciatyvų ir plataus kontaktų rato čia vyko gausybė įdomių, unikalių, autentiškų renginių: parodų, seminarų, paskaitų, meninių pasirodymų. Psichologo išsilavinimą turėjęs ir daug metų Mykolo Riomerio universitete dėstęs Ž. Beliauskas, ilgainiui atsidavė tik bibliotekos vystymo veiklai, nes joje matė labai didelę prasmę ir misiją. Jis visada buvo apsuptas žmonių, bičiulių, bendražygių ir lengvai įtraukdavo žmones į bibliotekos gyvenimą“, – savo paskyroje socialiniame tinkle rašė Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.

Vilniaus žydų viešojoje bibliotekoje Ž. Beliauskas sukūrė draugišką, atvirą žinių ir bendravimo erdvę, kurioje puikiai jaučiasi ir darbuotojai, ir lankytojai.

Ž. Beliausko išėjimas yra didžiulė netektis tiek Vilniaus žydų viešajai bibliotekai, tiek kiekvienam asmeniškai jį pažinojusiam.

„Liūdime dėl skaudžios netekties ir reiškiame užuojautą Žilvino Beliausko šeimai, artimiesiems, draugams. Ilsėkis ramybėje, brangus Žilvinai. Pažadame tęsti Tavo pradėtą veiklą“, - rašoma pranešime.