Žinią savo feisbuko paskyroje pranešė jo sūnus žurnalistas ir visuomenininkas Andrius Tapinas.

L. Tapinas dirbo laikraščio „Sportas“, žurnalo „Švyturys“ korespondentu. 1970 metais baigė žurnalistiką Vilniaus universitete.

Nuo 1971-ųjų dėstė Vilniaus universitete. 1991 m. inicijavo Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto dviejų žurnalistikos katedrų reoganizavimą į Žurnalistikos institutą, prisidėjo prie Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto steigimo, 1991–1992 m. buvo Žurnalistikos instituto direktorius.

1992–1995 m. L. Tapinas ėjo Lietuvos radijo ir televizijos generalinio direktoriaus pareigas.

1995-aisiais įkūrė Žurnalistikos centrą, buvo jo vadovas. Vėliau – Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos pirmininkas.

L. Tapinas parašė dokumentinės prozos ir esė knygų, pelnė ne vieną apdovanojimą, tarp jų – Gedimino ordino Karininko kryžių, ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didįjį kryžių, Lietuvos Respublikos Vyriausybės kultūros ir meno premiją.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė užuojautą dėl žurnalisto, rašytojo, kino istoriko Laimono Tapino mirties.

„Išėjo išskirtinės šviesos žmogus, nepaprastai daug prisidėjęs kuriant nepriklausomos Lietuvos žurnalistiką, ugdant naujosios kartos žurnalistus. Jo profesinė ir visuomeninė veikla, asmeninė pozicija ir atsakomybė įkvėpė daugelį pozityviai veiklai, o žodžio meistrystė – nuolat vertė žavėtis jo talentu. Reiškiu nuoširdžią užuojautą L. Tapino artimiesiems, bendražygiams, visai žurnalistų bendruomenei“, – užuojautoje teigia prezidentas.

Premjerė Ingrida Šimonytė reiškia nuoširdžią užuojautą.

„Ryškių talentų asmenybė, mylimas dėstytojas ir savosios srities profesionalas Laimonas Tapinas didžiulę gyvenimo dalį paskyrė žurnalistikai, prisidėjo prie jos tradicijos formavimo Lietuvoje ir ateities kartų ugdymo. Šis indėlis neliks pamirštas, kaip neliks pamirštas ir šviesus jo atminimas artimųjų, bičiulių, buvusių kolegų ir mokinių širdyse. Visiems jums šią netekties valandą reiškiu gilią užuojautą“, – užuojautoje sako ministrė pirmininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją