Kiti lėktuve buvę žmonės – užsieniečiai.

Į Lietuvą grįžę lietuviai sako didesnių problemų Izraelyje nepatyrę. Tiesa, kai kurie iš šalies išvyko anksčiau nei planuota, mat išsigando karinių veiksmų eskalacijos.

Nacionalinio krizių valdymo centro (NKVC) vadovo Vilmanto Vitkausko teigimu, šiuo metu Izraelyje yra likę 179 lietuviai. Tuo metu Libane jų yra 40.

„Skaičius šiek tiek mažėja, bet galbūt norėtųsi, kad tas skaičius mažėtų šiek tiek greičiau“, – LRT radijo laidoje kalbėjo V. Vitkauskas.

Anot jo, kritiniu atveju, prasidėjus aktyviems kariniams veiksmams ar skrydžių bendrovėms atšaukus reisus, būtų ieškoma evakuacinio skrydžių būdų.

„Viena sąlyga – tai aktyvūs kariniai veiksmai Izraelyje arba aplinkui, ir kita, turbūt esminė sąlyga, kad aviacijos bendrovės, oro linijos, jos nutraukia skrydžius, ir tada jau žmonėm yra labai komplikuotas būdas kaip parsigauti namo“, – sakė NKVC vadovas.

Jo teigimu, evakuacinis skrydis, priklausomai nuo laiko ir žmonių skaičiaus, būtų organizuojamas pasitelkiant karines oro pajėgas, komercines oro vežėjų bendroves ar kaimyninių šalių partnerystę.

ELTA primena, kad pastaruoju metu, Izraeliui nužudžius grupuočių „Hamas“ ir „Hezbollah“ lyderius, Artimuosiuose Rytuose pradėjo didėti įtampos, Iranui pažadėjus imtis atsakomųjų veiksmų.

NKVC atkreipia dėmesį, kad iki šiol galioja nuo 2023 m. spalio 7 d. HAMAS atakos prieš Izraelį URM rekomendacijos Lietuvos piliečiams nevykti į šią valstybę ir Libaną. Prireikus konsulinės pagalbos, raginama kreiptis į Lietuvos ambasadą Izraelyje arba URM.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)