Tikina, kad mokėti būtų per daug

Naujai į Seimą išrinkta Laima Nagienė sako, kad tikrai gyventų Seimo viešbutyje.

„Taip, tikrai priimsiu ir gyvensiu Seimo viešbutyje, nes neturiu nekilnojamojo turto ir neturėjau niekada Vilniuje“, – laidos pradžioje sako Seimo narė.

Paklausus, kaip vertina siūlymus, kad Seimo viešbutį reikėtų privatizuoti, pašnekovė tikino, kad galiausiai vis tiek reikės kelti klausimą, kur bus apgyvendinti mūsų Seimo nariai.

„Jeigu pažiūrėtume šiandien, kiek išleidžiama Seimo viešbutyje, ir jam yra skiriama 123 tūkstančiai, tai yra po 140 per mėnesį su trupučiu eurų, tai sakykite, ar šiandien už tiek Vilniuje būtų galima išsinuomoti normalų butą, kuris būtų su vienu miegamuoju, naujos statybos patalpomis. Tai būtų maždaug šeši šimtai eurų. Taigi paskaičiuokime – pardavę Seimo viešbutį, išleisime mes labai greitai tuos pinigus, tik vienai kadencijai viešbutis atsipirks, o paskui vis tiek reikės kelti klausimą, kur bus apgyvendinti mūsų Seimo nariai“, – laidoje kalbėjo L. Nagienė.

Pasiteiravus, ar nemato neteisybės situacijoje, jog kiti žmonės patys turi nuomotis būstus, net ir uždirbdami daug mažiau nei Seimo nariai, politikė tikino, jeigu tektų nuomotis už, pavyzdžiui, tūkstantį eurų, tai būtų problema.

„Jeigu kaina šiandien išlaikyti Seimo viešbutį yra labai nedidelė, galų gale 150–160 eurų, tada taip, bet jeigu beveik tūkstantį eurų reikės sumokėti, manau, kad ne kiekvienas galės, – sako pašnekovė. – O jeigu reikėtų mokėti 140 eurų, tikrai sumokėčiau, nes tai nėra tokie dideli pinigai. Nors aš esu išrinkta vienmandatėje apygardoje, mano darbas dar bus savaitgaliais ir Mažeikiuose, turėsiu darbų ir susitikdama su gyventojais“, – laidoje kalbėjo L. Nagienė.

Razma: kodėl visiems Seimo nariams reikia garantuoti gyvenimą miesto centre

Seimo narys Jurgis Razma laidoje sako, kad reikėtų geriau pagalvoti, kaip apgyvendinti iš toli atvykstančius Seimo narius.

„Mes turime žiūrėti, kad visų Seimo narių išlaikymo sąlygos būtų kuo vienodesnės, ir iš tikrųjų, jeigu lygintume Vilniuje gyvenantį Seimo narį ir atvykstantį iš Mažeikių, akivaizdu, kad gyvenimo lygis nevienodas. Dėl to turėtų būti sprendžiama dėl kokios nors kompensacijos ar skiriamo ploto iš toli atvykstančiam Seimo nariui. Taip yra daroma kiekvienoje šalyje. Tik kyla klausimas – kaip geriau ir teisingiau, kaip geriau visuomenė priimtų: ar palikti galimybę gyventi viešbutyje, ar išmokėti tam tikrą pinigų sumą, galbūt leisti, jeigu trūksta, prisidėti iš parlamentinių pinigų“, – sako J. Razma.

„Kita vertus, kodėl visiems Seimo nariams reikia garantuoti tą gyvenimą miesto centre? Juk vilniečiai Seimo nariai gyvena įvairiose vietose. Jie nekelia klausimų, ar visi dabar turi įsikurti šalia Seimo rūmų. O jeigu turto vertintojas būtų skaičiavęs taip, tai turbūt pasakytų, kad miegamajame rajone galbūt būtų galima panašų būtą išsinuomoti ir už tris šimtus eurų. Kaip minėjau, jeigu būtų galimybė Seimo nariams dar šiek tiek prisidėti iš parlamentinių išmokų, visi kažkaip šį klausimą išspręstų“, – kalbėjo J. Razma.

Seimo viešbutis

Tiesa, kaip laidoje sako Seimo narys, visuomenės akyse tas viešbutis yra įgavęs negerą reputaciją.

„Tai irgi yra svarbi priežastis, kuri verčia svarstyti šį klausimą“, – pridūrė Seimo narys.

Paklausus L. Nagienės, ką pasirinktų, – gyventi neremontuotame Seimo viešbutyje ar patogesniame būste, bet gerokai toliau nuo centro, politikė pirmiausia paminėjo spūsčių problemą.

„Kalbant apie kamščius ryte, mes puikiai žinome, kodėl kai kuriose įstaigose dirbama nuo septintos valandos ryto. Taigi kiek laiko vien kamščiuose praleistų tie patys Seimo nariai. Galvokime ir apie tai. Aš sutinku su ponu Razma, kad tai įskaičiuoti reikia, bet reikia įvertinti, suprantu, kad galima spręsti, tik man keista, kad nuo žmogaus priklauso, kokį jis viešbutį turi ir kokį palieka turtą. Aš niekaip negaliu suvokti, kai žinome, kokių pinigų reikia skirti remontui. Komentuoti sąlygų negaliu, nes viešbutyje niekada nesu apsilankiusi“, – sako L. Nagienė.

Primename, kad būsima premjerė Ingrida Šimonytė nesutinka – siūlo apsvarstyti Seimo viešbučio pardavimą. Anot Seimo kanceliarijos, Seimo viešbutis per metus kainuoja 120 tūkst. eurų. Tačiau I. Šimonytė primena, kad viešbutis yra nuolatos remontuojamas, – štai ir dabar numatytas remontas už 200 tūkst. eurų. „Kai kur ten yra reikalingi, kiek žinau, kapitalinio pobūdžio tvarkymo darbai. Tai ta kaštų ir naudos analizė atrodo visiškai kitaip“, – sakė būsimoji premjerė.

Anot valdančiųjų, bent per artimiausius metus Seimo viešbučio nebus atsisakyta, vyks skaičiavimai, kaip apgyvendinti Seimo narius būtų pigiausia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (360)