Šią knygą ir pagal ją pastatytą Milošo Formano filmą, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Holivudo superžvaigždė Jackas Nicholsonas, V. Gedvilas panaudojo užstodamas partijos lyderė nuo kritikos lavinos, kuri pasipylė po nesėkmingo L. Graužinienės vizito Ukrainoje.

„Skaitėte Keno Kesey „Skrydį virš gegutės lizdo“? O gal matėte pagal šį romaną pastatytą puikų Milošo Formano filmą su Jacku Nicholsonu? Ten nuskamba herojaus Randle'o Patricko McMurphy frazė, tarsi pagrindinis leitmotyvas: aš bent jau pabandžiau tai padaryti.

Tas pats – ir šiuo atveju. Seimo vadovė bei jos delegacija bent jau pabandė kažką padaryti ir padėti Ukrainai įšokti į nuvažiuojantį ES traukinį“, - ketvirtadienį išplatintame pareiškime teigia V. Gedvilas.

J. Nicholsono herojus „Skrydyje virš gegutės“ lizdo – nusikaltėlis, mėginantis išsisukti nuo bausmės prisidengdamas suvaidinta psichine liga. Ką dar bendro mato tarp šio personažo ir L. Graužinienės, pirmasis Seimo vicepirmininkas V. Gedvilas nedetalizuoja.

DELFI primena, jog į Ukrainą nuvykusi L. Graužinienė ne tik neperkalbėjo Ukrainos vadovų dėl Asociacijos sutarties su Europos Sąjunga, bet buvo jų apskritai atstumta. Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Volodymyras Rybakas trečiadienį atšaukė susitikimą su L. Graužiniene, o dėl Seimo pirmininkės benefiso opozicijos mitinge į Ukrainos užsienio reikalų ministeriją iškviestas Lietuvos atstovas. Ukraina aiškiai išreiškė nepasitenkinimą „darbiečių“ lyderės veiksmais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)