„Galbūt kai kurios partijos laiko tai paskutine proga, paskutiniu traukinio vagonu, įgyvendinti savo rinkiminį pažadą. Kadangi iš esmės buvo ne tiek daug tų pažadų ir vienas iš svarbiausių liko neįgyvendintas, galbūt pamėginta pasinaudoti paskutine galimybe“, – žurnalistams Pabradėje antradienį sakė G. Nausėda.

„Bet jeigu tai nepavyks, manau, pati idėja ir pats ketinimas bus ganėtinai diskredituotas. Todėl čia yra tam tikras rizikingas veiksmas, kuris gali baigtis blogu rezultatu ir tada tiesiog su tuo rezultatu reikės eiti į rinkimus“, – svarstė šalies vadovas.

Antradienį Seimas patvirtino paskutinės šios kadencijos parlamento rudens sesijos darbų programą. Nepaisant „Nemuno aušros“ narės, parlamentarės Agnės Širinskienės bandymo iš darbotvarkės išbraukti aistras parlamente keliantį Civilinės sąjungos įstatymą, šį klausimą rudens sesijoje nuspręsta palikti.

Šios kadencijos Seimas po svarstymo yra pritaręs valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turėtų balsuoti dar kartą.

Šiuo projektu siūloma sureguliuoti santuokos nesudariusių, tačiau bendrus tarpusavio santykius kuriančių asmenų tiek turtinius, tiek asmeninius neturtinius santykius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)