„Prezidentas tikrai kalbės apie tuos atvejus, kai mes turime aiškias atribucijas – tai yra priskyrimą prie visų operacijų užsakovo, planuotojų ir vykdytojų. Ir tais atvejais mes turime kaip Aljansas lygiai taip pat nusimatyti, kaip reaguojame. Visų pirma, eina kalba apie tam tikrų priemonių sąrašo pasirengimą, kad Aljansas nebūtų kiekvienoje situacijoje prigautas ir būtų iš anksto nusimatęs ir iškomunikavęs, ką jis darys“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė K. Budrys.

Pasak patarėjo, atsakydama į agresorės Rusijos hibridines atakas, NATO nesiims simetrinių priemonių.

„Jeigu pas mus vienas ar kitas agentas atlieka kažkokį kinetinį veiksmą, išteplioja mums brangų paminklą ar supleškina prekybos centrą, tai nebus taip, kad NATO darys tokius pačius veiksmus, kad būtų simetrinė priemonė“, – teigė prezidento patarėjas.

„Asimetriškai mes galime paveikti per susijusius sektorius. Kaip NATO valstybės galime veikti organizacijos rėmuose, galime veikti regioniniuose rėmuose ar kitur. Pavyzdžiui, per ES realizuoti sankcijų režimą. NATO tiek savo pajėgų dislokavimu, tiek savo įvairiomis parengtimis turi ką pasakyti“, – aiškino K. Budrys.

Antradienį Vašingtone prasideda tris dienas truksiantis jubiliejinis NATO viršūnių susitikimas. 75-ąsias įkūrimo metines mininčio Aljanso valstybių lyderiai ypatingą dėmesį susitikimo metu skirs paramos Ukrainai didinimui – sieks priimti sprendimus dėl ilgalaikės karinės bei finansinės paramos, Ukrainos karių mokymų. Taip pat bus aptariamos Rusijos agresiją atremiančios šalies narystės NATO perspektyvos.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)