„Aš pasisakiau už Rusijos atjungimą nuo SWIFT sistemos kadangi manau, kad tai yra viena iš ganėtinai riboto rato sankcijų, kurios padarytų tikrai rimtą įspūdį ir rimtą poveikį Rusijai. Galiu pastebėti, kad didesnė dalis valstybių, kurios sėdėjo prie stalo, jų vadovai pasisakė taip pat už SWIFT priemonės taikymą“, – penktadienio rytą teigė G. Nausėda.

Kaip po neeilinio EVT susitikimo pažymėjo prezidentas, dėl Rusijos atribojimas nuo SWIFT kol kas nėra konsensuso tarp ES narių.

„Manau, kad tai būtų savalaikis sprendimas. Problema yra tik ta, kad kai kurios valstybės aiškios nuomonės šiuo klausimu neišsakė, o sprendimai yra priimami konsensusu pagrindu“, – sakė G. Nausėda.

Europos Sąjungos lyderiai ketvirtadienį vykusiame viršūnių susitikime susitarė dėl sankcijų Rusijai už jos invaziją į Ukrainą. Nusitaikyta į pagrindinius Rusijos ekonomikos sektorius.

„Šios sankcijos apima finansų sektorių, energetikos ir transporto sektorius, dvejopo naudojimo prekes, taip pat eksporto kontrolę ir eksporto finansavimą, vizų politiką, papildomų Rusijos asmenų įtraukimą į sąrašą ir naujus tokio įtraukimo kriterijus“, – sakoma viršūnių susitikimo išvadose.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją