„Kelias A2. Panevėžys – Vilnius. Sunerimę eismo dalyviai praneša, kad lėktuvas sklendžia, nes propeleriai nesisuka. Toks jausmas, kad norėtų tūpti magistralėje, bet per daug mašinų. Mes galvojame, kad tai karinių pratybų dalis. Tuose kraštuose dabar duodasi italų karinis „Gulfstream G550 AEW“, bet kad tas reaktyvinis, ne propelerinis. Žodžiu, dar bus klausimų!“, - rašoma „Facebook“ grupėje „Reidas“.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja 15 min informavo, kad pranešimo apie žemai skridusį lėktuvą sulaukta 16.51 val. Pranešėjas teigė, kad kariškos spalvos dvimotoris lėktuvas praskrido virš magistralės Vilnius–Kaunas.

Lietuvos kariuomenės atstovas Gintautas Ciunis 15min paaiškino, kad lėktuvas taip žemai skrido, nes vyksta karinės pratybos. „Tai yra karinių pratybų dalis, lėktuvo markė yra M28, tai yra sąjungininkų lėktuvas. Tai, kas ten yra nufilmuota, yra taktinio skrydžio treniruotė, todėl jis taip žemai ir skrenda“, – tvirtino G. Ciunis.

Lietuvos kariuomenė prieš kelias dienas įspėjo, kad artimiausiais dvi savaites virš Lietuvos teritorijos intensyviau skraidys kariniai orlaiviai. Pranešta, kad gegužės 20-31 dienomis vyks kiek intensyvesnis nei įprasta karinių orlaivių judėjimas šviesiu ir tamsiu paros metu virš Lietuvos teritorijos.

„Tai dalis Lietuvos kariuomenės balandžio – birželio mėnesiais vykdomo vieno didžiausio ir intensyviausio karinio rengimo pratybų ciklo, kuriame bendrai dalyvauja per 20 tūkstančių Lietuvos ir sąjungininkų karių, tūkstančiai karinės technikos vienetų. Lietuvos gyventojų ir svečių prašome supratingumo, išlikti ramiems bei tęsti savo įprastą veiklą“, - teigiama Lietuvos kariuomenės pranešime.