Pagal jį leidžiamas lankstesnis valstybės rezervo naudojimas, stiprinama valstybės sienos apsaugos ir valstybės sienos priedanga.

Taip pat pasienio ruože numatytas transporto priemonių, asmenų bei jų bagažo tikrinimas siekiant rasti ir paimti neteisėtai laikomus šaunamuosius ginklus, šaudmenis, sprogstamąsias, radioaktyviąsias, nuodingąsias ir kitokias pavojingas medžiagas bei priemones, nustatyti bei sulaikyti įstatymų pažeidėjus, užtikrinti viešąją tvarką ir visuomenės rimtį, apsaugoti gyventojų gyvybę, sveikatą ir turtą.

Pateikdamas dekretą dėl neprastosios padėties įvedimo šalies vadovas nustato, kad „nepaprastosios padėties tikslas – pašalinti grėsmę visuomenės rimčiai užtikrinant visuomenės saugumą ir už viešąją tvarką atsakingų institucijų ir tarnybų veiklą operatyviai reaguojant į galimumus neramumus ir galimas provokacijas, susijusias su Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos teritorijose sutelktomis didelio masto karinėmis pajėgomis.

Dekretu prezidentas nustato, kad vidaus reikalų ministerija yra institucija, atsakinga už nepaprastosios padėties įvedimo tikslo pasiekimą, ir, esant reikalui, gali steigti viešosios tvarkos apsaugos komendatūras.

Prezidentas, įstatymo numatyta tvarka, nurodo pasitelkti Lietuvos kariuomenę. Siūlo Vyriausybei priimti sprendimą panaudoti valstybės rezervą, užtikrinti nacionaliniam saugumui svarbių įmonių, įrenginių ir turto, taip pat valstybinės reikšmės ir rizikos objektų sustiprintą apsaugą, įskaitant kibernetinę.

Seimas dėl nepaprastosios padėties įvedimo apsispręs neeilinės Seimo sesijos posėdžio metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją