„Mes turime prieigą su visomis teikiamomis paslaugomis tiek pasienio kontrolės punktuose, tiek užkardose, tiek visuose centruose. Jokių ribojimų nepatiriame“, – trečiadienį Žmogaus teisių komiteto posėdyje sakė E. Samuchovaitė.

Pasak jos, net ir po vidurnakčio įvedus nepaprastąją padėtį nevyriausybinės organizacijos vis dar teikia pagalbą migrantams, esantiems užkardose ir apgyvendinimo centruose.

„Carito atstovai ir maltiečiai veikia užkardose ir vis dar teikia pagalbą. Mes vis dar atliekame stebėsenos vizitus“, – sakė E. Samuchovaitė.

Ji tikisi, kad niekas nesikeis ir toliau. „Kol kas raudonų vėliavų nekeliu“, – sakė E. Samuchovaitė.

ELTA primena, kad Seimas nuo lapkričio 10-osios vidurnakčio įvedė nepaprastąją padėtį Lietuvos pasienyje su Baltarusija. Nepaprastoji padėtis įvedama mėnesiui pasienio ruože ir penki kilometrai į šalies gilumą nuo jo, taip pat migrantų apgyvendinimo vietose Kybartuose, Medininkuose, Pabradėje, Rukloje ir Vilniuje.

Tose teritorijose nelegaliai atvykusiems bus ribojamos teisės naudotis mobiliaisiais telefonais ir internetu, gyventojams draudžiama burtis į susirinkimus, patekti be pasieniečių leidimo.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)