Žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija pristatyta kaip naujiena – teigiama, kad tyrimas pakrypo kita linkme ir dabar prokurorai nelaimę tiria kaip nužudymą. V. Matijošaičio teigimu, toks tyrimas vyko jau nuo pat pradžių.

„Kalbėjau su prokuroru. Man pasakė, kad niekas absoliučiai nėra pasikeitę, niekas kitaip neperkvalifikuota – kaip nuo pirmos dienos pradėjo tyrimą pagal tą straipsnį (nužudymą – DELFI), taip ir tęsia. Niekas nepakito. Straipsnis yra dėl nužudymo, nes kaip man paaiškino prokuroras, kad kai būna traumos, visuomet pradedamas toks tyrimas“, - DELFI teigė V. Matijošaitis.

Penktadienį sueina lygiai mėnuo, kai I. Matijošaitienė patyrė mirtiną traumą.

„Manau, kad „Lietuvos rytas“ pamanė, kad aš pamiršau, jog šiandien sueina lygiai mėnuo, kai mūsų šeimai nutiko ši nelaimė. Matyt, tokiu būdu priminė. Kaip aš vertinu tokius dalykus? Šlykščiai. Prisirenka pletkų ir remdamiesi pletkais pradeda rašyti straipsnius“, - teigė V. Matijošaitis.

Verslininkas patvirtino, kad iškart po nelaimės I. Matijošaitienė buvo sąmoninga. Kaip DELFI teigė medikai, po sunkių galvos traumų žmonės kurį laiką nepraranda sąmonės. Tai medikai vadina šviesiuoju periodu. Kuomet hematoma smegenyse ima didėti, paciento būklė staigiai blogėja.

„Ji buvo sąmoninga iki klinikų. Aš nežinau, ką ji paaiškino, nes aš važiavau su mašina paskui greitąją. Iškart po nelaimė ji buvo sąmoninga, ir kai greitoji atvažiavo, ji buvo sąmoninga. Man ji buvo liepus nekviesti greitosios, prašė paguldyti į lovą, po to... Nenoriu apie tai kalbėti, supraskite mane“, - sunkiai žodžius rinko politikas.

V. Matijošaitis, kuris tarp eilučių kaltinamas prisidėjęs prie savo žmonos mirties, patikino, kad jo sąžinė rami.

„Mano sąžinė tikrai rami. Tokio turto, kurį aš praradau, daugiau gyvenime neturėsiu“, - DELFI teigė V. Matijošaitis.

Papildyta: perkvalifikavo, kad patikrintų visas versijas

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Vitoldas Guliavičius taip pat patvirtino, kad tyrimas dėl nužudymo buvo pradėtas iškart po nelaimės.

„Pasirodžiusi informacija nėra naujiena, nes tyrimas pradėtas netrukus po įvykio. Tiriame kelias versijas. Niekam nėra pareikšti įtarimai. Bet koks ikiteisminio tyrimo duomenų paviešinimas gali pakenkti tolimesniam tyrimui“, - penktadienį spaudos konferencijoje kalbėjo V. Guliavičius.

Vis dėlto prokuroras pripažino, kad pradžioje buvo atliekamas tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo, o netrukus – dėl nužudymo.

„Norime patikslinti visas versijas ir tikimybes. Tyrimo pradžioje buvo atliekamas ikiteisminis dėl mirties priežasties nustatymo, tačiau netrukus tyrimas perkvalifikuotas ir toliau tyrimas vykdytas dėl nužudymo. Taip buvo pasielgta dėl to, kad patikrintume visas versijas“, - teigė V. Guliavičius.

Prokuroras teigė, kad lemiamas veiksnys šioje byloje bus ekspertų išvados dėl I. Matijošaitienės mirties priežasties. Šios išvados turėtų būti atliktos iki balandžio pabaigos.

DELFI primena, kad 55 metų I. Matijošaitienė ankstų kovo 12-osios rytą savo namuose patyrė sunkią traumą – moteriai nukritus nuo laiptų jai nustatytas kaukolės pamato lūžimas, kraujavimas į galvos smegenis, stuburo juosmeninės dalies slankstelio lūžimas. Dėl galvos smegenų tinimo buvo atliktos net trys operacijos. Tačiau medikų pastangos buvo bevaisės – moteris mirė. I. Matijošaitienė dar prieš mirtį buvo išreiškusi savo valią, kad po mirties jo organai turėtų būti paaukoti donorystei. Artimieji šį prašymą įvykdė.

Kaip DELFI pasakojo V. Matijošaitis, lemtingą rytą I. Matijošaitienė nubudo apie 5.30 val. Moters akys jautrios šviesai, todėl neretai I. Matijošaitienė rytais nedegdavo šviesos, kol nepriprasdavo akys. Spėjama, kad moteris suklupo ar nepastebėjo laiptų ir tai tapo nelaimės priežastimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1332)