„Pasirodė gerai, atsakė į klausimus. Iš tikrųjų sprendimo mes šiandien jokio dar nepriiminėjome, nes tiesiog fiziškai neturėjome tam laiko, tai kas norėjo uždavėm klausimus, išgirdome atsakymus. Manau, kad sprendimą mes priimsime antradienį frakcijos posėdyje“, – Eltai teigė A. Norkienė.
Parlamentarė taip pat informavo, kad LVŽS frakcijos nariai V. Mizarui uždavė labai įvairių klausimų.

„Frakcijos nariai kėlė įvairius klausimus: dėl kai kurių jau dabartinių Konstitucinio Teismo sprendimų, dėl požiūrio į partnerystę, į narkotikų dekriminalizavimą, apie lietuvių kalbos situaciją – Konstitucinio Teismo nutarimus ir pačios Valstybinės lietuvių kalbos komisijos santykį“, – sakė ji.

ELTA primena, kad Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen antradienį Seimui pasiūlė paskirti teisininką, Vilniaus universiteto (VU) profesorių V. Mizarą Konstitucinio Teismo teisėju.

Seimui prisistatydamas V. Mizaras iš parlamentarų sulaukė nepatogių klausimų, pvz., apie šeiminę padėtį, LGBT žmonių teisių gynimą, o Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė Vilija Aleknaitė-Abramikienė pasiūlė V. Mizarui stoti į Laisvės partiją.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)