A. Čaplikas teigia, kad jo partietis po teikiamais pasiūlymais pasirašė tik dėl to, jog Seime būtų pradėtas jo svarstymas, tačiau esą tai nereiškia pritarimo.

Su pačiu A. Valinsku susisiekti nepavyko.

„Nieko čia ypatingo nėra. Buvo prašoma kaip nors pateikti tuos vadinamuosius „prabangos“ mokesčius. Tai tam, kad nebūtų trukdoma pateikimui ir kad būtų pradėtos diskusijos, kas tie prabangos mokesčiai, Arūnas ir pasirašė – ir kaip Seimo narys, ir kaip frakcijos narys. Bet tai nieko nereiškia“, - DELFI sakė A. Čaplikas.

Šeštadienį vykusiame suvažiavime politikas viešai aiškino, kad liberalcentristai nepritars visiškam pensijų grąžinimui į prieškrizinį lygmenį, nepalaikys pervedimų į antrosios pakopos pensijų fondus sumažinimui nuo 2 proc. iki 0 proc. bei neparems nekilnojamojo turto ir automobilių apmokestinimo, nors sako, kad protingi vadinamosios prabangos mokesčiai būtų teigiamas dalykas.

„Neapmokestinti nekilnojamojo turto ir automobilių, nes šis mokestis į valstybės biudžetą patektų tik 2013-ais metais, be to, net nepaskaičiuota, kiek atsieitų tokių mokesčių administravimas. Tokia mūsų pozicija“, - šeštadienį iš tribūnos sakė A. Čaplikas.

Tuo tarpu pirmadienį A. Čaplikas DELFI teigė, kad liberalcentristai tikrai neparems pensijų fondų nusavinimo bei progresinių mokesčių įvedimo, apie ką prabilo konservatorius V. Matuzas. Tuo tarpu nekilnojamojo turto, galingų automobilių, įvairių jachtų bei lėktuvų ar indėlių palūkanų apmokestinimui, pasak A. Čapliko, po pateikimo liberalcentristai pritarti gali.

„Tegul svarsto, tačiau tai nereiškia, kad mes pritariame teikiamiems įstatymo projektams. Čia buvo tokia šneka, kad štai – „prabangos“ mokesčiai. Gerai, prašau, tegul pateikia tuos mokesčius, o dabar galėsime Seime diskutuoti. Čia tik pritariame pateikimui – iš esmės formaliai procedūrai“, - teigė politikas.

DELFI primena, kad Finansų ministerijai sumažinus kitų metų Lietuvos ūkio augimo prognozes, valdantieji suskato ieškoti papildomų pajamų bei mažinti išlaidas. Kol kas koalicijos partneriai susitarė 4-iais proc. apkarpyti valstybės sektoriaus išlaidas, apie 150 mln. Lt sutaupyti sumažinus „Sodros“ ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo išlaidas, Vyriausybė taip pat yra pasiūliusi tik iš dalies sugrąžinti anksčiau sumažintas senatvės pensijas ir iš to sutaupyti 250 mln. Lt.

Tačiau daliniam pensijų grąžinimui nepritaria Seime dirbantys konservatoriai. Jie siūlo pensijas kompensuoti, kaip ir žadėta, o trūkstamas lėšas surinkti įvedus vadinamuosius „prabangos“ mokesčius: apmokestinti neva brangų nekilnojamąjį turtą, galingus automobilius, jachtas, lėktuvus bei indėlių palūkanas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją