„Esu pasimetusi, išsigandusi ir šokiruota mūsų Užupio seniūno elgesiu. Šiandien buvo smurtauta prieš 14 metų paauglius. Vienas iš jų yra mano sūnus. Anot seniūno, jis mano sūnų sulaikė nes vaikai miškelyje, ne mokyklos teritorijoje, sprogdino petardas (nuotrauką pridedu, pačios mažiausios pasaulyje)“, – feisbuke rašo Monika.

Ji pasidalijo vaizdo įrašu, kurį padarė kartu buvęs jos sūnaus draugas. Jame matyti, kaip S. Gorodeckis agresyviai per jėgą kažkur vedasi vaiką.

Feisbuke Monika patalpino ir nuotrauką, kurioje matyti S. Gorodeckis ir veidu į duris stovintis jos sūnus. Ji Delfi pasakojo būtent taip radusi savo sūnų Užupio gimnazijoje. „Suaugęs asmuo viduryje centro smurtavo prieš nepilnametį vaiką, atsitempė jį į Užupio gimnaziją, prirėmė prie sienos išskėstomis rankomis ir kojomis, neleido susisiekti su mama“, – pasakojo moteris.

Negalėjo prisiskambinti sūnui

Įtarimas, kad kažkas ne taip, jai kilo tuomet, kai ilgai nepavyko prisiskambinti sūnui. Jo ieškoti moteris bandė naudodamasi telefono aparato buvimo vietos nustatymo sistema.

„Tada aš pasiunčiau savo dukrą ieškoti sūnaus, nes mačiau, kad jis yra aplink Užupio gimnaziją esančiame miškelyje. Ji apėjo miškelius, galiausiai atbėgo į Užupio gimnaziją ir rado mano vaiką priremtą prie sienos. Jai nebuvo leista prie jo prieiti, ji man skambino išsigandusi ir apsiverkusi, prašė greičiau atvažiuoti“, – prisiminė moteris.

Anot Monikos, kol ji atvažiavo iki Užupio gimnazijos praėjo dar 45 minutės, o visą šį laiką jos sūnus stovėjo išskėstomis rankomis ir kojomis.

„Aš atvažiavau prie vaiko visiškame siaube. Bandžiau prieiti prie sūnaus, bet jis man neleido – liepė parodyti asmens dokumentą. Aš dar bėgau į mašiną ieškoti dokumento. Jis taip laukė policijos „sulaikęs“ mano vaiką kaip didžiausią nusikaltėlį“, – negalėjo atsistebėti pašnekovė.

Pasak Monikos, vėliau atvykę policijos pareigūnai S. Gorodeckiui pasakė, kad jis smarkiai viršija savo įgaliojimus. „Už tai numatyta baudžiamoji atsakomybė. Mes parašėme pareiškimą“, – teigė ji.

Vaizdo įrašą, pasak jos, padarė vienas iš sūnaus draugų.

„Vienas vaikas gavo į veidą nuo šito žmogaus, o kitas griūdamas iš paskos filmavo. Tas vargšas vaikas, kuris gavo, pabėgo, o kitas nufilmavo, kaip jis tempė mano vaiką“, – pasakojo ji.

Paauglio mama negali suprasti, kodėl visam tam nesutrukdė Užupio gimnazijoje buvęs budintis ar pedagogai bei administracijos darbuotojai.

„Tam nesutrukdė niekas, nors skambėjo sūnaus telefonas. Kažkoks nonsensas“, – negalėjo atsistebėti ji.

Gorodeckis nemano, kad tai buvo smurtas


Apie incidentą pats S. Gorodeckis penktadienį rašė savo feisbuko paskyroje. Jis teigė Užupyje jau kuris laikas girdintis sprogimus ir vieną dieną aptikęs sprogdintojus.

„2023 spalio 18 dieną, apie 16:00 valandą vėl liuobtelėjo gimnazijos pusėje. Kaip tik buvau susiruošęs eiti į progimnazijos tarybos posėdį. Užlipus į kalvas buvo aptikti trys vaikėzai. Atsisakė prisistatyti, bandė slėptis, vieną pasigavus, jis besimuistantis buvo atvestas į VUG vidų prie budinčiosios posto. Vienas/trečiasis pabėgo, antrasis jau atsekė paskui. Gimnazijos budinčioji atsisakė kviesti policiją, nes tai atseit būtų gimnazijai nepageidaujamas įvykis“, – rašė jis.

S. Gorodeckis savo įraše taip pat teigė, kad kol vyksta policijos tyrimas, daugiau detalių apie incidento dalyvius ir aplinkybes nėra viešinama, „nes tai gali būti traktuojama kaip spaudimas viešumoje policijos pareigūnams“.

Penktadienį išgirdęs Delfi klausimą apie incidentą politikas pats paklausė, ar portalui neįdomu pasidomėti apie prieš tai įvykusią nusikalstamą veiką. Išgirdęs, kad paauglio motina jį kaltina smurtu prieš vaiką jis teigė esantis linkęs palaukti policijos komentaro „dėl trijų vaikų veikimo tenai“.

Išgirdęs, kad yra kaltinamas trenkęs vienam iš vaikų per veidą jis pats pasiteiravo, ar motina buvo toje vietoje.

„Tai gal būkit profesionali žurnalistė? Aš šioje vietoje susilaikau nuo komentarų, kur tyrimą daro policija. Faktas, kad žmonės trikdė viešąją rimtį gal tris savaites. Užsiiminėjo sprogdinimais mokyklos teritorijoje. Policija buvo anksčiau gavusi pranešimų, radom vaikėzus, atvedėm į mokyklą išsiaiškinti tapatybę, vienas iš jų pabėgo, kitas bandė šakotis, buvo paimtas už kapišono ir atvestas į mokyklą, va ir viskas“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, ar, jo nuomone, tai nebuvo smurtas prieš vaiką, pašnekovas atsakė neigiamai: „Ne, nemanau, policija nustatys. Jeigu reikia, policija duos atsakymą“.

Delfi taip pat kreipėsi į sostinės policiją, kai gausime atsakymą, straipsnį papildysime.

Metų pradžioje vykusiuose savivaldos rinkimuose S. Gorodeckis partijos Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai) sąraše antruoju numeriu kandidatavo į sostinės tarybą. Šiai partijai pirmininkauja Seimo narys P. Gražulis.

S. Gorodeckis yra Vilniaus Senamiesčio seniūnijai priskirtos Pilies seniūnaitijos seniūnaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)