„Čia anksčiau nieko nebuvo. Buvo vos keletas senos statybos namų ir viskas, daugiau kaip ir tuščia, – „Delfi“ laidai „Ar galiu užeiti?“ pasakojo Kunigiškiuose su šeima žuvies rūkyklą turintis Marius. – Žmones čia vilioja labiausiai mūsų pliažas, nes čia šiek tiek mažiau žmonių ir renkasi ramesnė liaudis, ramesnė publika. Turiu omeny, kad labiau pasiturintys čia susirenka. Čia automatiškai yra šiek tiek ramesnė vieta nei Palanga, dėl to visi nori čia.“

Marius neslėpė, kad kainos Kunigiškiuose – kiek didesnės nei Palangoje. Nors didelio skirtumo – nėra. O kiek kainuoja rūkyta žuvis pas Marių? Skumbrės, kurios yra populiariausias lietuvių pasirinkimas, kainuoja po 6 eurus, brangiausiai tektų mokėti už ungurį – 50 eurų už kilogramą.

Kunigiškių centrinė vieta nėra didelė, tačiau joje yra ne viena kavinė bei pagrindinė parduotuvė. Beje, įdomu tai, kad vos atvėrus duris, klientus pasitinka didžiulė lentyna su įvairiausiais mėsos gaminiais, paruoštais grilinimui. Marius tvirtino, kad grilinti besiilsint nuosavuose kiemuose čia tikrai populiaru, todėl ir pasirinkimo parduotuvėje – gausu.