Tikėtina, kad dalis poilsiautojų atvyko į Jūros šventę, kuri Klaipėdoje prasidėjo jau penktadienį. Kaip prieš kurį laiką skelbė organizatoriai, tikimasi žmonių antplūdžio.

Šiais metais tikimasi jau 600 tūkstančių poilsiautojų. O pamatyti ir išgirsti išties bus ką. Šiais metais išskirtinei šventei sukurtas himnas. Jo autorius Virginijus Pupšys atviras – užduotis buvo tikrai ne iš lengvųjų, tačiau idėja įgyvendinta su meile savo kraštui.

Sinoptikai žada gražią dieną

Sinoptikai poilsiautojams pajūryje taip pat turi gana neblogą žinią. Šeštadienio diena turėtų būti labai šilta.

Šeštadienio naktį stiprės aukšto atmosferos slėgio sritis. Debesys sparčiai sklaidysis, trumpai palis nebent iki vidurnakčio iš nykstančių debesų. Naktis numatoma rami, drėgnesnėse vietose pažeme nusidrieks rūko skraistė. Žemiausia temperatūra bus tarp 12–17 laipsnių.

Šeštadienio dieną trumpam pasidžiaugsime sausais ir ramiais orais. Netrūks saulės, kiek daugiau kamuolinių debesų galės atsirasti nebent rytiniuose rajonuose. Čia kai kur išlieka tikimybė, kad jie generuos šiek tiek trumpalaikio lietaus. Pietinių krypčių vėjas nebus stiprus. Oras įdienojus įkais iki 25–30 laipsnių.

Sekmadienio naktį šalį pasieks permainos. Pradedant vakariniais rajonais debesų daugės, slinks šaltasis atmosferos frontas. Iki ryto turėtų palyti didesnėje šalies dalyje. Vėjas dar išliks nestiprus, tik užslinkus lietui vakaruose gali pasijausti kiek labiau. Numatoma šilta naktis – temperatūra nekris žemiau 15–20 laipsnių.