"Norėtume Lietuvoje įsteigti savo ambasadą, kad gerintume dvišalius santykius, stiprintume ekonominį ir politinį bendradarbiavimą", - interviu LRT televizijos laidai "Dėmesio centre" sakė M. Abbasas.

Palestinos prezidentas padėkojo už Lietuvos laikyseną per balsavimą pernai Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje dėl aukštesnio diplomatinio statuso Palestinos savivaldai.

"Tai yra geras žingsnis, kai nenori remti nei vienos, nei kitos pusės. Mes dėkojame už tokią Lietuvos politiką ir, žinoma, tikimės, kad ateityje santykiai gerės. (...) Nesiekiame, kad būtumėte tik mūsų, palestiniečių, pusėje, norime, kad būtumėte abiejų šalių – Palestinos ir Izraelio pusėje", - sakė M. Abbasas.

Sekmadienį atvykusio Palestinos prezidento vizitas yra pirmasis Lietuvoje. Jis mūsų šalyje lankosi Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai metu, siekdamas aptarti Artimųjų Rytų taikos procesą.

Nors Jungtinių Valstijų vaidmuo ieškant sprendimo tarp žydų ir arabų yra ryškesnis nei ES, palestiniečiams yra ypač svarbi ES finansinė parama. Europos Komisija yra didžiausia finansinės paramos tiekėja palestiniečiams.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)