Kultūros paveldo departamentas savo ruožtu taip pat pritaikė poveikio priemones.

Praėjusių metų pabaigoje Molėtų rajone ant Malkėsto ežero kranto buvo užfiksuoti grubūs pažeidimai. Žmonės, pamatę, kas daroma su kultūros paveldo objektu, griebėsi už galvos ir sklypo savininkus vadino barbarais. O inspektoriai tikino, kad sklypo savininkė nevykdė nurodymo stabdyti darbus ir kultūros paveldą darkė toliau. Didžiulė žala buvo padaryta Aigėlų šventvietei, vad. Šventaragiu.

Kaip nurodė paveldosaugininkai, sklypo savininkė nepaisė jų nurodymų stabdyti darbus ir kultūros paveldą sunkiasvorė technika žalojo toliau. Galiausiai atsižvelgiant į pažeidimų mastą tyrimą pradėjo Panevėžio apygardos prokuratūra. Ji nustatė, kokie konkretūs pažeidimai buvo padaryti. Ir galiausiai paskutinį tašką šioje istorijoje padėjo teismas. Sklypo savininkė gavo skaudžią pamoką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)