Taip pat užrašytas užrašas, pasak policijos, „diskriminuojantis žmonių grupę".

Pranešimą apie įvykį policija registravo penktadienį rytą.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pasmerkė penktadienį Panevėžyje įvykdytą išpuolį, kurio metu ant Jaunimo mokyklos bei Panevėžio žydų bendruomenės pastato durų nupiešta svastika.

„Griežtai smerkiu bet kokius išpuolius, kuriais siekiama supriešinti Lietuvos visuomenę tautiniu ar kitu pagrindu. Neabejoju, kad išpuolio rengėjai ir vykdytojai bus surasti ir sulauks griežto atkirčio ir Lietuvos įstatymuose numatytos bausmės, kaip kad įtariamieji vandalizmo akto vykdytojai Vilniuje, Subačiaus gatvėje, dėl kurio vyksta ikiteisminis tyrimas", - sako ministras.

„Tik bendromis pastangomis ir nelikdami abejingi bandymams dirbtinai kurstyti nesantaiką įtvirtinsime tolerancijos ir pagarbos žmogaus teisėms tradicijas bei neleisime tokiems išpuoliams pasikartoti", - L. Linkevičius cituojamas Užsienio reikalų ministerijos reaguojant į išpuolį išplatintame pareiškime.

Panevėžyje ant Panevėžio Jaunimo mokyklos bei Panevėžio žydų bendruomenės pastato durų nupiešta svastika. Taip pat užrašytas užrašas, pasak policijos, „diskriminuojantis žmonių grupę". Pranešimą apie įvykį policija registravo penktadienį rytą.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (243)