„Artimiausiu metu – jau yra pasirašyta sutartis – Lietuvą turėtų pasiekti trys sraigtasparniai, kurie labai svarbūs sienos stebėjimui. Ir ne tik stebėjimui – bendradarbiaujant su kitomis institucijoms, (dirbant – ELTA) su žvalgybos institucijų teikiama informacija, gelbėjimo darbams ir kitoms atsakomybėms“, – pirmadienį žurnalistams sakė A. Bilotaitė.

Anot jos, taip pat investuojama ir į antidroninę įrangą, kuri, A. Bilotaitės teigimu, stebint kontrabandos tendencijas yra itin svarbi pasieniečiams.

„Taip pat yra atsiradęs pasienyje naujas darinys, kuris atsakingas už bepiločius įrenginius – tai yra labai svarbu“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

„Matome, kad kontrabandą gabenantys asmenys perėjo į visai kitą lygį – jie naudoja bepiločius įrenginius tam, kad gabentų kontrabandą. Bet mūsų pasieniečiai jau dabar turi antidroninę įrangą, taip pat yra įsigyjama naujos įrangos – apie 60 vienetų“, – pridūrė ji.

Pirmadienį VSAT aviacinėje bazėje Paluknyje lankėsi premjerė Ingrida Šimonytė, VRM ir VSAT vadovybė. Vizito metu susipažinta su pasieniečių aviacinio pajėgumo vystymo perspektyvomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)