„Šiauliai iš tiesų gyvena savo įprastu ritmu – jokios panikos nėra. Nėra papildomo, bent gatvėje, judėjimo, nėra ištuštėjusių gatvių. Kas mane labai maloniai nustebino – galiu konstatuoti, kad Šiaulių miesto savivaldybė tikrai buvo pasirengusi, tikrai jos neužklupo ta žinia netikėtai“, – tikino žurnalistė V.Danauskienė.

N.Povilaičio teigimu, prekybos centruose vaizdas išties nustebino – daug kur patys pigiausi produktai yra visiškai išpirkti.

„Kartu su kolegomis apsilankėme keliose parduotuvėse, taip pat didžiuosiuose prekybos centruose. Taip pat buvome užsukę į didmeninį prekybos centrą. Nustebino tai, kad net didmenine prekyba užsiiminėjančiame prekybos centre yra masiškai perkamos kruopos, makaronai, cukrus, kiti ilgiau besilaikantys produktai. Vaizdas iš tikrųjų gana įdomus: paletėmis privežama produkcija, kuri yra dedama į lentynas. Analogiška situacija yra ir kituose prekybos centruose – kai kurių produktų jau nebėra lentynose. Atkreiptinas dėmesys, kad išpirkti yra patys pigiausi produktai, pavyzdžiui, pigiausios kruopos ir makaronai“, – tikino jis.

O štai bendraujant su žmonėmis gatvėse, kaip sako žurnalistas, panikos beveik nesijaučia.

„O bendraujant su žmonėmis gatvėse nesijaučia jokios panikos. Miestas tarsi gyvena savo ramų gyvenimą. Paklausti, ką mano apie viruso grėsmę, daugelis įsitikinę, kad grėsmė reali, bet jiems padės bendros apsaugos priemonės“, – tikino žurnalistas Nerijus Povilaitis.

Žurnalisto teigimu, žmonės tiki, kad tikrai viskas bus gerai – situacija bus suvaldyta.

„Teko lankytis vietos ligoninėje, kurioje yra gydoma pacientė, kuriai yra diagnozuotas koronavirusas, tai tiek tarp ligoninės lankytojų, tiek tarp personalo, kažkokios ypatingos panikos ar nerimo nesijaučia. Tačiau, pabendravus su žmonėmis, yra jaučiamas tam tikras nerimas. Žmonės, kurie kreipėsi į šią gydymo įstaigą, prasitarė, kad vis dėlto yra šiek tiek neramu, tačiau jie tiki, kad medikai padės suvaldyti situaciją“, – tikino žurnalistas.

Anot V.Danauskienės, tam tikrą įspaudą šioje situacijoje turi ir Alytaus gaisras, kuris buvo tarsi gera pamoka, kaip komunikuoti krizinėje situacijoje.

„Galbūt tai nuskambės ir kiek makabriškai, bet noriu pasakyti – ačiū Alytaus gaisrui, bet Lietuva tą pamoką išmoko“, – savo įspūdžiais pasidalijo V.Danauskienė ir pabrėžė, kad būtent Alytaus atvejis išmokė tinkamos komunikacijos.

„Tik užsukus į savivaldybę, prisistačius, kad esu žurnalistė iš „Delfi“, iš karto man parodė, kur yra spaudos centras, nurodė specialistą, sakė nebijoti, sveikinausi ir su meru“, – tikina žurnalistė.

Paklausus, kaip elgiasi meras, žurnalistė tikino, kad jo veiksmai atrodo labai protingi ir koordinuoti.

„Meras į tai žiūri kiek filosofiškai, be abejo, šiek tiek pyktelėjęs ant žurnalistų, kad galbūt kai kurie pasišaipė iš to vakarykščio įrašo feisbuke, kuriame jis pasakė, kad virusas tiesiog nori gyventi. Aš jo paklausiau: ar neprisikalbėjote ir kodėl Šiauliai? Jis man atsakė, kad Šiauliai geriausiai susitvarkys“, – laidoje sakė V.Danauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)