Artėjantys rinkimai ir jiems skirti debatai jau nuo pirmųjų dienų pažeria staigmenų. M. Puidokas viduryje praeitą savaitę vykusių ELTA kandidatų į Seimą debatų nusprendė pasitraukti, sakydamas, kad jam reikia vykti į renginį Šilalėje, o jį pakeis šios koalicijos narys Viktoras Uspaskichas. Visgi tokio pakeitimo jam padaryti nebuvo leista – V. Uspaskichas į diskusiją įsijungė tik kaip žiūrovas iš salės.

Debatus moderavęs ELTA vyr. redaktorius Vytautas Bruveris atsiklausė kitų jų dalyvių, ar jie sutiktų su tokiu pakeitimu. Visgi, nuspręsta, kad sąlygos turi būti visiems vienodos ir keitimų viduryje debatų negali būti.

Debatuose taip pat dalyvavo Lietuvos liaudies partijos atstovas Eduardas Vaitkus, Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkė Ieva Budraitė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Aurelijus Veryga, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ narys Lukas Savickas.

Šią savaitę renginio žiūrovų laukia ne mažiau intriguojančios diskusijos užsienio politikos, saugumo, ekonomikos ir socialiniais klausimais. Rugsėjo 6 d. 14 val. ELTA kandidatų į Seimą debatuose dalyvaus Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Gintautas Paluckas, Tautos ir teisingumo sąjungos atstovas Artūras Orlauskas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovė Ingrida Šimonytė, Nacionalinio susivienijimo atstovas Vytautas Sinica, taip pat „Nemuno aušros“ atstovas.

Debatuose rugsėjo 12 d. susitiks Laisvės partijos, Liberalų sąjūdžio, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos, partijos „Laisvė ir teisingumas“, Lietuvos regionų partijos atstovai.