„Šiuo metu situacija normali. Mums nepasitenkinimą išreiškė vienas iš jų, jam nepatinka sistema, kad reikia izoliuotis. Mes vakar ir šiandien jiems aiškinome, dėl ko yra izoliuoti, koks izoliacijos tikslas, kokia ligos eiga gali būti. Atrodo, suprato visas aplinkybes“, – laidoje „Delfi diena“ sakė jis.

„Manau, kad jų interesas nėra išeiti ir ką nors užkrėsti“, – pridūrė V. Glamba.

Anot jo, kalbamasi buvo ir su kitais, koronavirusu neužsikrėtusiais, ligoninės pacientais, kurie nuogąstauja dėl saugumo.

Užsikrėtę asmenys, pasak direktoriaus, bendrauti gali tik tarpusavyje, taip pat gali vaikščioti lauke, tačiau tik nustatytoje teritorijoje.

„Jie gyvena atskiram pastate, šalia yra kitas pastatas, irgi skirtas pacientams izoliuotis, jie apjuosti juostomis, už kurių negali eiti, taip pat negali įeiti nei pacientai, nei darbuotojai“, – sako V. Glamba.

„Yra atskiri pastatai, atskiri darbuotojai. Dirba paskirti darbuotojai, darbas vyksta telefonu ar per gana didelį atstumą“, – pasakoja ligoninės direktorius.

Jei reikės, ligoninė sako esanti pasiruošusi priimti ir daugiau pacientų.

Policija vyko kelis kartus

Anot Policijos departamento atstovo Ramūno Matonio, po to, kai vienas iš pacientų pagrasino išeiti į miestą ir užkrėsti kitus, ikiteisminis tyrimas nepradėtas, policija tik sureagavo į pareiškimus.

„Policija sureagavo į viešoje erdvėje pasirodžiusį grasinimą, nuvažiavo į Abromiškes, pabendravo su personalu, pažiūrėjo, kad visi jie – vietoje, niekas niekur nesiruošia eiti, visi tvarkingai sėdi. Visus apklausė, pasakė, kad jei bus kokių nors problemų, skambintų policijai. Šiandien ryte vėl nuvažiavo, situacija kontroliuojama, niekas niekur nesiruošia eiti“, – informavo R. Matonis.

Jis patikslino, kad į Abromiškes, kur šiuo metu apgyvendinti transporto įmonės darbuotojai, vyko Vilniaus apskr. Elektrėnų policija. Į šią vietą policija vyko kelis kartus – trečiadienį vakare ir ketvirtadienį ryte.

„Personalas informuotas, žino, kur pranešti. Situacija – kontroliuojama“, – tikino R. Matonis. Informuojama, kad tyrimas nepradėtas, nes nebuvo gauta jokio pranešimo nei iš gyventojų, nei iš darbuotojų. Vilniaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja informavo, kad policija pro šią vietą pravažiuoja periodiškai.

Į šią situaciją sureagavo ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Noriu labai aiškiai pabrėžti dar vieną dalyką. Netoleruosime tokių grasinimų, apie kuriuos skelbiama žiniasklaidoje. Į pasakymus „išeisiu į miestą ir užkrėsiu kitus“ bei panašius arba atitinkamą elgesį bus reaguojama griežtai ir principingai. Viza tokiems asmenims bus panaikinta, jie patys bus deportuoti iš Lietuvos“, – apie itin griežtus sprendimus rašė S. Skvernelis. Ministras pirmininkas taip pat rašė žinantis, kad policijos pareigūnai jau dirba – atliekamas tyrimas.

Apie protrūkį Kauno transporto įmonėje pranešta antradienį. Mėginiai dėl COVID-19 paimti iš visų 200 įmonės „Hegelmann Transporte“ darbuotojų Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (217)