Šiandien „Delfi“ susisiekus su berniuko tėčiu, jis pasakojo, kad vaiko būklė ryte buvo įprasta.

„Aš galvojau, kad šiandien jis pamiegos ilgiau, bet atsikėlė tik pusvalandžiu vėliau, nei reikia keltis į mokyklą. Šiandien tikrai neisime į mokyklą ir turbūt apskritai imsime kelias dienas trumpų atostogų, kadangi norime, jog būtų „permuštas“ šis įvykis. Tai yra tikrai įvykis ir tėvams, ir vaikui“, – pasakojo jis.

Vaikas suposi mašinytėje

Pasiteiravus tėčio, kaip jis vertina pasirodžiusius komentarus, kad esą vaikas sėdėjo vežimėlyje ir jame laukė mamos, jis patikslino, kad negali atsakyti, kaip pasklido ši netiksli informacija.

„Nežinau, kas čia taip neteisingai suformulavo ir kokioje stadijoje, bet man atrodo, kad turbūt tai kuris nors policijos pareigūnas, kuris bandė suvesti pirminę informaciją. Iš tiesų, viskas buvo kitaip.

Prie tos parduotuvės yra vadinamos poilsio zonos. Viena zona buvo prekybos salelė, kur dirbo pardavėjos ir galėjo matyti vaikus, taip pat ir minkštasuoliai, ant kurių sėdėjo kiti vaikai ir laukė mamų. Žodžiu, ta vieta yra aktyvi ir nuo jų per kažkiek metrų stovi tie automatai, į kuriuos įmeti eurą ir gali pasisupti mašinytėje.

Taigi, mūsų vaikas gavo vieną eurą, suposi, bet tas automatas po kokių trijų minučių žaidimo ir sustojo. Tada vaikas sėdėjo ar šalia to automato, ar pačiame automate, kadangi laukė mamos, kad galbūt dar įmestų eurą pasisupimui“, – aiškino jis.

Taip pat sakė, kad tuo metu žmona minutei nubėgo į parduotuvę, jog nupirktų klasikinius marškinėlius.

„Taigi, viskas užtruko tiek, kiek reikia pasižiūrėti dydį, nusipirkti ir išbėgti iš parduotuvės. Vaikas buvo jos matymo lauke, pasižiūrėdavo į marškinėlius ir vėl atsisukdavo į vaiką, kurį matė. Tada išėjo iš parduotuvės ir pamatė, kad jo nėra.

Aišku, kad pirmos tėvų mintys tokios, kad gal nubėgo į žaislų parduotuvę ieškoti „Lego“, o galbūt nuėjo į tualetą ir nepagalvojo mamos įspėti. Jis juk pirmokas, o ne kūdikis“, – sakė tėtis.

Visą naktį kankino vienas klausimas

Pasiteiravus vaiko tėčio, kodėl vaikas galėjo nueiti su svetima moterimi, jis sakė, kad miegojo tik tris valandas, mat ir pats ilgai svarstė, kodėl taip atsitiko.

„Aš šią naktį miegojau tik tris valandas. Tai buvo ir man, kaip tėveliui, kuris tikrai rūpinasi savo vaiko saugumu, didelis klausimas. Matote, vaikas blokuoja tą informaciją ir pats negali to paaiškinti.

Mūsų versija, bet tai tik mūsų, kaip tėvelių versija, reikėtų turbūt psichologo pagalbos, bet mes manome, kad vaikas, kai bendrauja su svetimais ir nepažįstamais žmonėmis, juos labai gerbia ir bijo.

Pavyzdžiui, mūsų vaikas šeimoje elgiasi atvirkščiai – kaip tik, jeigu kažkas jam nepatinka, jo nepagausi, mat jis išsiners ir nubėgs į savo kambarį, kuriame užsidarys. Pabus ten penkias minutes ir vėl sugrįš. Toks yra jo tipinis elgesys namuose“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie įvykį „Akropolyje“, tėtis sakė, kad tai buvo labiau tos moters fenomenas, kuris galėjo paveikti vaiką.

„Šiuo atveju, manau, tai tos moters fenomenas arba savotiška magija, kad ji sugebėjo vaiką išgąsdinti ir išmušti iš vėžių galbūt savo išvaizda arba kalbėjimu. (Nežinau, kokia jos tiksli medicininė diagnozė).

Ji priėjusi vaiką akimirkai išgąsdino, o tas išgąstis gali surakinti. Nors jis ir verkia ir galėtų bėgti, bet jis niekur negalėjo bėgti dėl savo tokios būsenos. Prognozuoju tokią versiją ir tikrai pats visą naktį galvojau, kaip taip galėjo atsitikti.

Manau, kad pirmoką, kuris tikrai turi valią ir gali pabėgti, paveikė tos moters fenomenas“, – spėjo jis.

Tėtis taip pat stebėjosi, kad ši moteris sugebėjo praeiti visus barjerus, o galbūt susirūpinusiems žmonėms vienu metu pasakė, kad tai jos anūkas.

„Įsivaizduokite, ši moteris, kuri dėl savo amžiaus gali būti močiutė, pasako, kad tai jos anūkas ir ką kitiems žmonėms galvoti? Galbūt vaikas spyriojasi, neklauso, bet juk taip būna? Ir viskas, nei vienas suaugęs žmogus nesureagavo“, – aiškino jis.

Įvykis – akiplėšiškas

Tėtis tik spėlioja, kaip vaikas galėjo įkliūti į tokius spąstus.

„Akiplėšiškai, be baimės, kameros filmuoja, žmonės vaikšto ir net nepagalvoji, kad kažkas taip išdrįstų pasielgti. Turbūt tik psichinis ligonis ir gali taip pasielgti. Taip ir patekome į tokius spąstus“, – kalbėjo tėtis.

Tėtis taip pat sakė, kad labai dėkoja visuomenei dėl jos susirūpinimo ir pagalbos. Taip pat jam baisu pagalvoti, kas galėjo nutikti vaikui, jeigu policija nebūtų radusi vaiko tos moters bute.

Jis paneigė spekuliacijas, kad jo šeima galėtų darytis reklamą iš tokio baisaus įvykio.

„Mes tikrai norime, kad mūsų vaikas būtų garsus dėl mokslo ar sporto pasiekimų, o ne kaip auka tokiame baisiai galėjusiame pasibaigti įvykyje. Dabar prašome šiek tiek supratimo ir leisti bent jau vaiko mamai, vaikui pabūti su savimi.

Iš mano pusės, aš ką tik naujo turėsiu, būtinai pranešiu, nes jaučiu pareigą ir prieš kitus vaikus, ir prieš visuomenę. Suprantu, kad ir kitos mamos išsigandusios. Tikrai nenoriu spekuliacijų, kadangi kai nepaaiškini, prasideda nepagrįsta kūryba“, – teigė tėtis.

Vaikas pagrobtas prekybos centre

„Delfi“ ir ELTA primena, kad trečiadienio vakarą iš Vilniaus „Akropolio“ šešerių metų berniuką išsivedė 57 metų moteris. 1967 metais gimusi moteris po įvykio buvo perduota medikams, Eltą informavo Vilniaus apskrities policija.

ELTA primena, apie dingusį vaiką policijai 17.52 val. pranešė kartu su juo parduotuvėje besilankanti berniuko mama. „Gavome pranešimą, kad nepažįstama moteris paėmė šešerių metų vaiką ir išvedė iš „Akropolio“, – Eltai sakė policijos atstovas.

Atsukus prekybos centro vaizdo kameras, šios parodė, kad nepažįstama moteris vaiką nusivedė požemine perėja link autobusų stotelės. Mažametis buvo surastas Šiaurės miestelyje ir perduotas tėvams. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vaiko pagrobimo.

Moteris gali turėti sveikatos bėdų

Kaip LRT radijui ketvirtadienį sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis, neatmestina, kad vaiko pagrobimu įtariama moteris turėjo sveikatos problemų, dėl jų ji ir galėjo taip pasielgti.

„Kiek matyti iš moters elgesio, ji neatrodo visiškai adekvati, turinti sveikatos problemų, todėl ji šiuo metu paguldyta į ligoninę. Matyt tos sveikatos problemos ir lėmė, kad ji ryžosi tokiam žingsniui“, – sakė R. Matonis.

Jo teigimu, berniukas, kurį buvo išsivedusi moteris, šiuo metu jaučiasi gerai.

„Vaikas jaučiasi gerai, jis kažkokių sveikatos nusiskundimų neturėjo, atrodė puikiai. Jokio pavojaus jam nėra“, – komentavo policijos atstovas. R. Matonis ragino tėvus būti atidesniais savo vaikų atžvilgiu.

„Turėtume būti atsargesni didelėse, masinėse žmonių susibūrimo vietose, saugoti savo vaikus, nepalikti jų vienų be priežiūros. Kuo didesnis bus pastabumas tiek iš tėvų, tiek iš aplinkinių, tokių įvykių ateityje bus mažiau“, – kalbėjo jis.

„Kiek matyti iš moters elgesio, ji nėra, atrodo, visiškai adekvati, turi sveikatos problemų, yra paguldyta į ligoninę. Galbūt tos sveikatos problemos lėmė, kad ji ryžosi tokiam žingsniui“, – Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis ketvirtadienį teigė LRT RADIJUI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)