Komunikacijos specialistas ir istorikas Linas Kontrimas laidos „Iš esmės“ pradžioje truputį daugiau papasakojo apie istorinį kontekstą, kas vyko tuo laikotarpiu, apie kurį dabar kalbama.

„Aš tą laiką galiu jums priminti iš savo paties istorijos. Man nereikia nurodyti jokio šaltinio: kol aš gyvas, tol ir pasakosiu. 1988 metų pradžioje dar siųsdavau iš Uralo į Lietuvą iškarpas, pavyzdžiui, iš karinių laikraščių. Man mama tuo metu atrašydavo „nesiųsk man, vaikeli, mane dar suims“, o tuo metu jau buvo pertvarka, jau buvo laisvas žodis, tačiau ne visur. Tai štai toks emocinis epizodas, kokia atmosfera buvo tuo metu. Kitas dalykas – 1988 metai. 1987-aisiais dar absoliučiai viskas Lietuvoje buvo pogrindyje, nors jau prasidėjo ir Laisvės lygos viešesni renginiai, bet neužmirškime, kad Lietuvoje iš principo 1988 metai buvo Komunistų partijos galios laikai, ir kas yra Komunistų partija? Tiems žmonėms, kurie nelabai suvokia, pasakysiu šių dienų aktualijomis.

Mes dabar kalbame apie socialinius burbulus – vieni įtakingi, kiti mažiau įtakingi, bet yra tokių burbulų, kurie turi savo žvaigždes, ir jeigu tu nepaklusi jiems, tai tave gali suėsti arba tas burbulas gali tave taip aptaškyti, kad atrodysi rūgšties nuėstas. Tuo metu Komunistų partija buvo tokia, kaip padauginus dabartinius burbulus keliasdešimt kartų. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)