„Vakar viena iš pareigūnų profesinių sąjungų vadovių išsakė radikalią nuomonę - neva Vilniuje jau greitai vyksiančio NATO viršūnių susitikimo metu šalies policininkai turėtų imtis vienokių ar kitokių protesto akcijų. Tam, kad būtų atkreiptas dėmesys į esamą situaciją Lietuvos policijoje. Būtina pabrėžti ir tai, kad pateikta tai buvo kaip visos šalies policijos bendruomenės nuomonė.

Galima suprasti, kodėl ši nuomonė buvo išsakyta būtent dabar. Juk svarbių renginių - o NATO viršūnių susitikimas yra būtent toks - išvakarės yra puikus laikotarpis susilaukti visuomenės, žiniasklaidos dėmesio“, – išplatintame komentare rašo ji.

„Taip, niekas nepaneigs, kad mūsų sistemoje vis dar netrūksta skaudulių. Tačiau kartu niekas nedrįs užginčyti, kad pokyčiai, nors ir pamažu, juda į priekį. Ne be socialinių partnerių, tų, kurie pasirinkę konstruktyvaus dialogo kelią, pagalbos. Todėl prieš NATO viršūnių susitikimą ir per jį, mūsų profesinės sąjungos nuomone, derėtų kalbėti apie tai, kaip galime padėti mūsų policijos pareigūnams padaryti viską, kad šis renginys praeitų kuo sklandžiau. Kad mums netruktų policijos pajėgų, kad visi renginių metu saugumą užtikrinantys pareigūnai būtų tinkamai aprūpinti ir pasirengę, kad pareigūnams būtų sudarytas tinkami darbo ir poilsio balansas, galiausiai, kad sistema ir toliau būtų pajėgi vykdyti savo pagrindinę funkciją - užtikrinti Lietuvos žmonių kasdienį saugumą.

O jau pasibaigus NATO viršūnių susitikimui mes visi kartu grįšime prie darbų, kurie padarys Lietuvos policiją dar geresnę, šiuolaikiškesnę ir efektyvesnę. Ir kursime ją ne grasinimais ar šantažu, o racionaliu bendru darbu“, – taip pat nurodoma komentare.

Primename, kad, pasak Lietuvos policijos profesinės sąjungos (toliau - LPPS) pirmininkės Romos Katinienės, užvakar vykusiame Policijos tarybos posėdyje paaiškėjo, kad pareigūnų medicininės reabilitacijos paslaugoms, kai jos neapmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo (toliau – PSDF) fondo biudžeto, iš viso nėra skirta lėšų.

„Pasirodo 2023 m. lėšų šioms reikmėms neskirta! Ši žinia tiesiog pritrenkė. Kaip gali būti, kad policijos pareigūnų reabilitacijai nėra pinigų? Kai reikia valdyti krizes – pareigūnai gelbėkit padėkit, supraskit, o štai reabilitacijai – nė cento“, - kalbėjo Roma Katinienė.

„Vidaus reikalų ministerija nuo kadencijos pradžios demonstravo didžiulį norą ir skubėjimą pertvarkyti bei atsisakyti dalies pareigūnų reabilitaciją teikiančių įstaigų. Nuo š.m. liepos 1 d. „Pušynas“ ir „Dainava“ – iš VRM pereina kitų įstaigų žinion, rekonstruojama Trakų reabilitacijos ligoninė pradės veikti geriausiu atveju tik kitų metų antroje pusėje“, – rašoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)