Pasak jos, iš pietvakarių, link pietinės Skandinavijos, Baltijos ir Lietuvos, su sausesniais, šviesesniais orais anticiklonas, vardu Urban, plečiasi, o kartu su juo iš šiaurės, šiaurės rytų vėsesnis oras braunasi.

„Savaitgalio naktys daug kur bus vėl vėsesnės ir su šalnomis dirvos paviršiuje, o kai kur nedidelis minusas ir ore gali būti. Sekmadienį ir pirmadienį rytinius rajonus gali pasiekti lietaus debesys, padalins Lietuvą į vėsesnę ir šiltesnę puses.

Šalčiausios naktys bus vakarinėje pusėje, bet dieną čia bus šilčiau ir šviesiau. Labiau apniukusi rytinė pusė šalnų gali išvengti. Nuo antradienio iš vakarų stiprės ciklonų sistema, o su pietiniais oro srautais šiltesnis oras plūstels. Nuo trečiadienio šiltesni vėjai naktines šalnas išvaikys, o dienomis gana maloniai sušils. Tik lietučio gali tai viena, tai kita Lietuvos pusė gauti“, – apibendrino ji.

E. Latvėnaitės orų prognozė:

Penktadienį, spalio 4 d. protarpiais lietus, gausesnis šiauriniuose, šiaurės rytiniuose rajonuose, rytą ir dieną nedidelis lietutis kai kur nulis. Naktį ir rytą rūkai nusidrieks, labiausia tikėtini pietiniuose ir rytiniuose rajonuose. Vėjas šiaurinių krypčių naktį 4-8 m/s, dieną 6-11m/s, stipresnis vakarinėje pusėje. Naktį 6-8°C, pajūryje 9-11°C, dieną 10-15°C.

Šeštadienį, spalio 5 d. be lietaus, naktį ir rytą rūkai nusidrieks. Vėjas šiaurės rytų naktį 3-6 m/s, dieną 5-10 m/s. Naktį 4-8°C, šilčiausia pietiniuose rajonuose, vėsiausia šiaurės vakariniuose, šiauriniuose rajonuose apie 1-3°Cgali tebūti, čia vėl šalnos dirvos paviršiuje grasins iki minus 1-4°C, pajūryje 7-9°C, dieną 10-15°C.

Sekmadienį, spalio 6 -osios naktį be lietaus, įdienojus gali palyti pietrytiniuose, rytiniuose rajonuose. Vėjas šiaurės rytų naktį 3-6 m/s, dieną 4-8 m/s. Naktį 1-6°C, šilčiausia pietvakariniuose, pietiniuose rajonuose, dirvos paviršiuje šalnos iki minus 1-4°C, dieną 11-14°C.

Pirmadienį, spalio 7-osios naktį ir rytą gali palyti pietrytinėje, rytinėje Lietuvos pusėje. Vėjas nepastovus naktį 3-6 m/s, dieną 5-10 m/s. Naktį 4-8°C, vėsiausia vakariniuose, šiaurės vakariniuose rajonuose tik 1-3°C, čia dar ir šalnų dirvos paviršiuje gali būti, dieną rytuose, šiaurės rytuose 8-12°C, vakarinėje pusėje 13-15°C.

Antradienį, spalio 8 d. be ženklesnio lietaus. Vėjas pietryčių naktį 3-6 m/s, dieną 5-10 m/s. Naktį 3-8°C, dieną 14-18°C.

Trečiadienį, spalio 9-osios naktį dar be lietaus, dieną jau palis, daugiausia vakariniuose, šiaurės vakariniuose rajonuose. Vėjas pietų, pietryčių naktį 5-10 m/s, dieną 7-12 m/s. Naktį 7-11°C, dieną 14-18°C.

Ketvirtadienį, spalio 10-osios naktį dar turėtų lyti, dieną jau be ženklesnio lietaus. Vėjas pietų, pietryčių 7-12 m/s. Naktį 10-13°C, dieną 15-17°C.

Penktadienį, spalio 11 d. galimas nedidelis, trumpas lietus. Vėjas naktį pietų, pietryčių, dieną pietų, pietvakarių 7-12 m/s, dieną pajūryje gūsiai 15 m/s. Naktį 11-13°C, dieną 14-18°C.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją