„Klausimas, kas bus kitas taikinys. Mes turime nepamiršti, kad esame labai, labai arti to“, – sakė G. Landsbergis. Jo žodžius primena LNK Žinios.

Aiškėja, kad 2022 metų vasarį jo žmona Austėja Landsbergienė sumokėjo avansą už vilą Graikijos saloje. Avanso dydis 250 tūkst. eurų. Apie tai penktadienį praneša Lietuvos rytas. Rezidencijos dydis, anot Lietuvos ryto, 300 kvadratinių metrų su dviem lauko terasomis ir baseinu. Yra ir dalelė Lietuvos – greta Graikijos vėliavos matosi plasdanti Lietuvos vėliava. Pranešama, kad nuo pašalinių akių rezidencija paslėpta. Ją juosia aukšta mūrinė tvora. Lietuvių šioje saloje nelabai būna. Vila registruota Landsbergienės vardu.

„Žinote, smagūs laikai atėjo. Vienas konservatorius su prokurorais, kitas dar kažką“, – taip naujieną įvertino Agnė Širinskienė.

A. Širinskienė sako, kad ją šokiravo data, kada ši šeima apsipirko. Avansas sumokėtas 2022 metų vasarį, kai dar nebuvo aišku, kaip toli Rusija įstengs nueiti.

„Jau tapo aišku, kad karas Ukrainoje yra neišvengiamas. Akivaizdu, kad Landsbergis, matydamas tą sudėtingą geopolitinę situaciją, buvo pasiruošęs papustyti padus“, – sakė A. Širinskienė.

Buvęs konservatorių lyderis Andrius Kubilius sako, kad toks pirkinys natūralus.

„Natūralu, kad karas vyksta netoli. Nerimo gali būti visiems pakankamai daug, bet aš tame nematau nieko blogo ar smerktino. Tai, kad žmonės rūpinasi savo gyvenimu, yra visiškai natūrali būsena, ir aš linkėčiau, kad kuo daugiau lietuvių įsigytų nekilnojamojo turto ten, kur jie nori įsigyti“, – sakė A. Kubilius.

Su Landsbergių šeima susisiekti nepavyko. Ministras šiuo metu atostogauja.

Plačiau žiūrėkite LNK siužete:

Primename, kad Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) birželio mėnesio pabaigoje paskelbė 2023 m. turto deklaracijų duomenis. A. Landsbergienės deklaruoto turto vertė siekė beveik 17,7 mln. eurų – 27 tūkst. eurų mažiau, negu pernai.