Ketvirtadienį policija išplatino šiek tiek naujos informacijos.

„Sulaukus itin didelio susidomėjimo dėl incidento Europos dailiojo čiuožimo čempionate, vykusiame Kaune, papildomai informuojame, kad, patikslinus aplinkybes, pradėtos dvi administracinės teisenos pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 481 str. 1 d. dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo, informuoja policija.

Už necenzūrinius žodžius ar gestus viešosiose vietose, įžeidžiamą kibimą prie žmonių, kitus tyčinius veiksmus, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį, numatyta bauda nuo trisdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų“, – informuoja Kauno policija.

Kauno policija Delfi informavo, kad dvi administracinės teisenos buvo pradėtos, nes buvo gauti du pareiškimai.

Anot pareigūnų, mergina parašė pareiškimą dėl Lietuvos čiuožimo federacijos elgesio, o jie dėl merginos.

Lietuvoje vykęs Europos dailiojo čiuožimo čempionatas pažėrė ne tik gražių emocijų. Istoriniame renginyje nuvilnijo incidentas, palietęs čempionato darbuotoją.

Socialiniame tinkle „Facebook“ čempionate dirbusi Kaja Elena pasidalino įrašu, kuriuo teigė, jog renginio metu grubiu elgesiu pasižymėjo sporto žurnalistas Ervinas Kvitkauskas ir Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentas Vytautas Jasutis.

Vėliau konfliktas įsiplieskė tarp merginos ir LČF prezidento V. Jasučio, kuris pareikalavo atiduoti akreditaciją. Konflikto metu, anot merginos, sklido necenzūrinė leksika iš pačio E. Kvitkausko. Pateikiame merginos įrašą, kurį mergina publikavo feisbuko grupėje „Feminizmas“.

„Aš buvau savo darbo vietoje, aš dirbau su savo komanda ir pasirodė, mano manymu, galbūt girtas žmogus, galbūt ir ne, bet jis pradėjo trukdyti mūsų komandai dirbti“, – taip skandalingą situaciją dirbant Žalgirio arenoje prisimena ten akreditaciją turėjusi Kaja Elena Brinė.

Jauna moteris pasakojo, jog konfliktas kilo tarp jos ir žinomo sporto komentatoriaus Ervino Kvitkausko, kuris, anot pašnekovės, šiame renginyje dirbo neblaivus. „Dėl to ir kilo konfliktas. Vadovės buvau paprašyta ir elementariai priėjau prie jo ir paprašiau elementariai netrukdyti didžėjui.

Jis dirbo su mumis, jis turi klausyti mūsų komandų, o ne jūsų. Jis man atsakė keiksmažodžiu tiesiai į veidą. Paskui jis priėjo prie manęs ir vėl kalbėjo rusiškais keiksmažodžiais – kas tu čia tokia esi, ką tu čia veiki. Jis bandė fotografuoti mano akreditaciją“, – pasakojo moteris.

Tiesa, jokio tyrimo dėl galimo neblaivaus darbuotojo pradėta nebuvo. Susisiekus su Lietuvos čiuožimo federacijos vadovu Vytautu Jasučiu, šis apie situaciją nedaugiažodžiavo ir apsimetė, kad nieko nebežino. „Jūs dedate man į burną žodžius. Nedėkite man į burną žodžių“, – teigė V. Jasutis.

Paklaustas, kokiu pagrindu mergina dirbo čempionate, V. Jasutis klausė „kokia mergina“ „Kokia būtent Kaja? Ta prasme, jūs kalbat su manim, lyg aš kažką žinau“, – LNK žinioms sakė Lietuvos čiuožimo federacijos vadovas.

Tiesa, dar sekmadienį V. Jasutis aiškino, jog Kaja Elena Brinė čempionate tik savanoriavo, o nedirbo. „Mes tarėmės, kad aš būsiu įdarbinta, daug labai kartų buvo žadėta, jog atsiųs sutartį. Buvo labai konkrečiai tartasi dėl atlyginimo – kiek bus sumokėta už kiekvieną dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)