„Kiek tas (karas Ukrainoje – red.) užtruks, sunku tiksliai pasakyti. Anksčiau ar vėliau tai turėtų baigtis Minsko susitarimais ar reformuotais Minsko susitarimais. Viskas turėtų judėti taikos link, tik kyla klausimas, ar tai ir yra tas gerasis scenarijus, kurio mes visi taip laukėme“, - laidoje „Aktualioji valanda“ sakė M. Laurinavičius.

Jis teigė, kad lietuviai turėtų laukti savo saugumo situacijos, ekonominės situacijos santykiuose su Rusija pagerėjimo. Politologas nurodė abejojantis, ar to galime laukti esant optimistinei įvykių raidai Ukrainoje, link kurios viskas ir vyksta:

Marius Laurinavičius
„Pats taikos susitarimas, Minsko susitarimas, yra visiškai nenaudingas Ukrainai – tai Ukrainos pakabinimas ant Donbaso kabliuko ir mėginimas ją kontroliuoti ne karinėmis priemonėmis. Čia Rusija išlošė bet kokiu atveju“, - kalbėjo politologas.

Pasak jo, Rusija gali visus apgauti, esą pradedamas nusiraminimo laikotarpis užbaigus karą Ukrainoje. Lietuva tada, M. Laurinavičiaus teigimu, imtų vėl kurti santykius su Rusija, kaip tai vyko po Rusijos – Gruzijos karo:

„Po Gruzijos karo turėjome Ukrainos karą. Kas bus kitas po Ukrainos karo – čia yra didysis klausimas“, - teigė jis.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite ČIA.