„Nesusiečiau čia į pareigūnų trūkumą. Reikia susižiūrėti chronologiją, kokie veiksmai buvo daromi, koks informacijos pobūdis, ar buvo nurodyti pakankamai išsamūs duomenys įtariamo asmens. Šiuo metu kaip tik dėliojamės chronologiją ir vertiname savo veiksmus“, – pirmadienį TV3 žinioms sakė komisaras.

ELTA primena, kad sekmadienio rytą, apie 7 val. 12 min., buvo gautas pranešimas apie Šv. Ignoto gatvėje įsikūrusioje Krašto apsaugos ministerijoje suveikusią priešgaisrinę signalizaciją. Atvykus ugniagesiams pirmajame pastato aukšte buvo dūmų – iš kiemo pusės degė nenaudojamos medinės įėjimo į pastatą durys.

Vėliau pranešta apie daugiau padegimų. Pirmasis incidentas fiksuotas 5 val. 40 min. ryto – buvo padegtos sostinės Rinktinės gatvėje įsikūrusios Generalinės prokuratūros pastato laikinosios medinės konstrukcijos ir apsauginė medžiaginė plėvelė. 6 val. 14 min. pranešta apie padegimą sostinės centre, Odminių gatvėje. Trijų aukštų namo pastate, kurio durys taip pat buvo padegtos, yra įsikūrusi Vilniaus miesto Senamiesčio seniūnija.

Po kiek laiko, 6 val. 40 min., gautas pranešimas apie gaisrą Labdarių g. 8 – šalia Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos buvo padegtas šiukšlių konteineris, padegėjas jį atitempė prie įstaigos įėjimo durų.

Pareigūnai sulaikė įtariamąjį, kuris sukėlė gaisrus ministerijoje ir kitose įstaigose. Jam buvo nustatytas lengvas girtumas (0,63 prom.). Pas sulaikytąjį buvo rastas ir paimtas „airsoft“ ginklas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją