Seimo pirmininko V. Pranckiečio atstovė spaudai Karolina Frolovienė ketvirtadienį DELFI perdavė, kad šiuo metu komandiruotės planų yra atsisakoma.

„Komandiruotė yra atidėta dėl kilusių spekuliacijų, kad Seimo pirmininkas negalėtų dalyvauti balsavime. Taigi susitikimai bus planuojami ateityje“, – DELFI perdavė K. Frolovienė.

DELFI primena, kad trečiadienį keli Seimo nariai patvirtino, kad V. Pranckietis planuoja komandiruotę į Ukrainą. Pagal pirminę informaciją aiškėjo, kad jo Seime gali nebūti būtent balsavimo dieną. O balsavimas be jo dalyvavimo nėra galimas.

DELFI primena, kad Seimo pirmininko postas pagal valdančiosios koalicijos sutartį priklauso Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) atstovams Seime.

Pats V. Pranckietis trauktis nežada, jis praėjusią savaitę viešai paprašė balsavimą dėl jo atstatydinimo skelbti šią savaitę. Buvę partijos kolegos LVŽS iš karto jį apkaltino pasirenkant sau patogesnę datą, kai net keli valstiečių atstovai bus išvykę į komandiruotes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)