„Gavau teikimą Socialdemokratų darbo frakcijos dėl J. Bernatonio, kad jį teikčiau kaip kandidatą į KT teisėjus“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė V. Pranckietis.

„Lauksiu dar ir kitų pasiūlymų. Kai sulauksiu, tada svarstysiu, kuris yra pats geriausias“, – pridūrė Seimo pirmininkas.

Paklaustas, ar turi savo nuomonę apie tai, kas būtų geriausias kandidatas į KT teisėjus, V. Pranckietis atsakė neigiamai.

„Ne, savo neturiu. Konsultuosiuosi su teisininkais, bendruomene, kad būtų iš anksto pritarimas“, – paaiškino jis.

Kartu V. Pranckietis pridūrė, kad J. Bernatonis atitinka formaliuosius reikalavimus, tačiau dar kartą pakartojo lauksiąs kitų frakcijų siūlomų kandidatų.

„Daug kas turi būti. Jis formaliuosius reikalavimus atitinka, o kaip jis atitinka neformaliuosius, reputacinius, tai čia jau kiti dalykai. Pirmiausia sulauksiu daugiau pasiūlymų, visų seniūnų prašiau, kad teiktų“, – kalbėjo Seimo pirmininkas. Jis paaiškino, jog turės pasirašyti potvarkį, kurio teikimas Seime vyks kovo mėnesį.

„Turiu parašyti potvarkį ir paviešinti, kad tokį asmenį teiksiu, o teikimas vyks kovo mėnesį“, – teigė V. Pranckietis, patikinęs, jog teikiamas asmuo turi būti geriausias kandidatas, kurio reputacija būtų nepriekaištinga.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)