Pirminiais duomenimis, incidentas įvyko apie 13 val. KTP patalpose, kuriose laikomi nuteistieji už įvairius nusižengimus, taip pat ir tie, kuriems įkalinimo įstaigoje būtina užtikrinti saugumą.

„Pareigūnas buvo įspėtas, kad jį subadys“, – sakė vienas nuteistasis.

Apie tai, kad prieš pareigūną panaudos smurtą, Kuršėnų globos įstaigoje augęs 19 metų nuteistasis šį įspėjo dar ryte po kilusio konflikto.

Vėliau, anot liudytojų, kai nuteistajam buvo leista išeiti iš kameros pasiimti drabužių, jis nuėjo į tarnybines patalpas ir netikėtai užpuolė pareigūną – kelis kartus dūrė, įtariama, savadarbiu peiliuku ar kitu aštriu daiktu. Jį, kaip teigia nuteistieji, greičiausiai šis atsinešė iš lauko, kai buvo išvestas pasivaikščioti.

Kad nuteistasis iš anksto buvo suplanavęs sužaloti pareigūną, patvirtino ir kitas nuteistasis, kuris tuo metu kalbėjosi taksofonu prie kalėjimo darbuotojų tarnybinių patalpų – pro jį praėjęs kalinys į šį net nekreipė dėmesio, o tiesiai patraukė į pareigūno kabinetą.

Sužalotas pareigūnas iš kalėjimo buvo išvežtas į Kauno klinikas, jam stipriai sužalotas delnas ir riešas.

Lietuvos kalėjimų tarnybos atstovai teigė, kad incidentas įvyko, kuomet nuteistasis buvo vedamas iš pasivaikščiojimo kiemų.

„Nuteistasis paspruko nuo pareigūno ir užpuolė šalia darbuotojo poste buvusį kitą pareigūną, kuris galimai jam nepatiko, asmuo užpuolimą įvykdė su galimai stiklo ar plytelės šuke“, – nurodė tarnybos atstovai.

Anot jų, užpuolimo metu pareigūnas gynėsi nuo jį užpuolusio nuteistojo.

Po pareigūno sužalojimo nuteistajam kameroje buvo uždėti antrankiai, dėl įvykio turėtų būti pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kad kalėjimo prižiūrėtojas buvo užpultas ir sužalotas, patvirtino ir Pravieniškių 1 kalėjimo direktorius Linas Nanartavičius.

Delfi.lt žiniomis, pareigūną užpuolęs nuteistasis yra keletą kartų teistas dėl vagysčių, fizinio smurto sukėlimo, žiauraus elgesio su gyvūnais. Neoficialiai užsimenama, kad šiuo metu jam yra pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl labai sunkaus nusikaltimo.

Taip pat užsimenama, kad tai jau ne pirmas kartas, kai šis nuteistasis buvo įsivėlęs į konfliktus su pareigūnais, taip pat jiems ir grasino susidorojimu. Dėl smurto šis kalinys buvo teisiamas dar ir būdamas nepilnamečiu, kai vaikų globos įstaigoje buvo sužalojęs kitą nepilnametį.