Premjeras interviu "Žinių radijui" išskyrė svarbiausius šios Vyriausybės nuveiktus darbus.

"Euro įvedimas ir Lietuva tapo energetiškai nepriklausoma valstybe. Tai, aš manau, yra rezultatas, bet tam tikrų pasiūlymų arba idėjų kratinys", - sakė A. Butkevičius.

Taip pat Vyriausybės vadovas išskyrė pernai vykdytą fiskalinę politiką.

Premjeras didesnį dėmesį žadėjo skirti šalies švietimo ir mokslo sistemai, nes šiuo metu teigė pasigendąs geros komunikacijos su savivaldybėmis. 2016-aisiais metais prioritetu premjeras įvardijo Mokslo ir studijų įstatymo priėmimą, numatantį studijų programų aukštosiose mokyklose sumažinimą.

Ketvirtadienį ministras pirmininkas A. Butkevičius ketina pateikti Seimui jo vadovaujamos Vyriausybės metinę veiklos ataskaitą.

Vyriausybės veiklos ataskaitą sudaro trys pagrindinės dalys - Vyriausybės prioritetinių sričių apžvalga, ministerijų 2015 metų veiklos apžvalga ir Vyriausybės 2016 metų veiklos prioritetai.

Kaip numato Seimo statutas, kiekvienais metais Vyriausybė privalo pateikti savo metinę veiklos ataskaitą, kurioje turi būti aptarti ir artimiausio laikotarpio Vyriausybės veiklos prioritetai.

Po Vyriausybės ataskaitos pateikimo ją svarsto Seimo komitetai ir rengiama speciali Seimo diskusija, kurios pabaigoje Seimas gali priimti rezoliuciją.

Planuojama, kad diskusija dėl Vyriausybės metinės veiklos ataskaitos Seime bus surengta gegužės 12 d.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)